Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Υπόγειο το δίκτυο της ΔΕΗ στη Φοινικούντα

image
Εγινε χθες στην Φοινικούντα η ηλεκτροδότηση των νέων υπόγειων δικτύων που τοποθέτησε η ΔΕΗ στην παραλιακή περιοχή του χωριού που ανάπλασε ο Δήμος Μεθώνης.
Παράλληλα, συνεργεία της ΔΕΗ προχώρησαν χθες και στην καθαίρεση των εναέριων δικτύων από την ίδια περιοχή, τα οποία πλέον δεν εξυπηρετούν κανέναν σκοπό.
Ανάλογες εργασίες προγραμματίζεται να γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα και στη Μεθώνη, όπως είπε στην «Ε» ο Γιώργος Καράμπελας, τεχνικός προϊστάμενος της ΔΕΗ στην Καλαμάτα - προσθέτοντας ότι σύντομα και αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί.
Η επόμενη σχετική εργολαβία αφορά τη Θουρία, όπου και εκεί συνεργεία της Επιχείρησης θα εκτελέσουν εργασίες για την υπογειοποίηση του δικτύου. Θα ακολουθήσουν δε ανάλογα έργα στην περιοχή της Καλαμάτας.
Τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται από τη ΔΕΗ και τους ενδιαφερόμενους δήμους, σε αναλογία 50% για το καθένα από τα
δύο μέρη.
Β.Γ.Μ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 20/02/2010
Η υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ έχει την ίδια σημασία και βαρύτητα με την ανάπλαση της πλατείας σε μια πόλη “χαρακτηρισμένη” σαν την Πύλο. Έχω γράψει πάλι για την ανάγκη υπογειοποίησης. Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα ο δήμος Πύλου δεν έχει ενδιαφερθεί με το θέμα. Ίσως γιατί δεν “πουλάει”, γιατί δεν δημιουργεί εντυπώσεις.
Κώστας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου