Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Θολό τοπίο με περίεργες διαρροές πληροφοριών Μυστικά σχέδια για σκουπιδοεργοστάσιο

Θολό το τοπίο με την τύχη των σκουπιδιών, φαίνεται όμως ότι κάποιοι έχουν σχέδια για το θέμα αυτό και τα εμφανίζουν σιγά-σιγά. Η τελευταία πληροφορία προέρχεται από δημοτικούς παράγοντες, οι οποίοι μιλούν για εταιρεία που διαθέτει χώρο σε κεντροβαρικό σημείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προτίθεται να κατασκευάσει μονάδα θερμικής επεξεργασίας των σκουπιδιών. Στην περιοχή αυτή μάλιστα επρόκειτο να αποθηκευτούν τα δεματοποιημένα σκουπίδια κάποιων δήμων όμορων νομών. Η αποθήκευση εκεί θα γίνεται έναντι ποσού με το οποίο θα χρηματοδοτείται η κατασκευή της μονάδας. Δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι στα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται και η σιδηροδρομική μεταφορά των σκουπιδιών,
ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν και περιβαλλοντικές εγκρίσεις. Πάντως είναι άγνωστο κατά πόσον αυτό είναι συμβατό με τον περιφερειακό σχεδιασμό, αν και μια τέτοια εξέλιξη θα… δικαιολογούσε την επιλογή των δεματοποιητών από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας.
Σε αυτό το φόντο η δημοτική αρχή αναζητά χώρο για την εγκατάσταση δεματοποιητή. Πέραν των λατομείων Μπάκα συζητείται και τοποθεσία στη Μακαρία, πιθανόν στο χώρο που έχει αγοραστεί από τη Νομαρχία για την εγκατάσταση τσιγγάνων.
Ενώ κάποιες διαρροές για τη ΒΙΠΕ θα πρέπει να θεωρούνται… άνευ τύχης, αφού πέραν των αυστηρών κανονισμών δραστηριοποιούνται εκεί βιομηχανίες ποτών και τροφίμων.

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 19/02/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου