Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Χτύπημα στο γραφείο του διευθυντή με βόμβες μολότοφ

image

Φωτιά εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα στο γραφείο του διευθυντή του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών από εμπρηστική επίθεση που έγινε με βόμβες μολότοφ. Με αποτέλεσμα να σημειωθούν αρκετές ζημιές κυρίως σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Ο ή οι άγνωστοι πέταξαν δύο μολότοφ μέσα στο γραφείο από το παράθυρο, αφού πρώτα σκαρφάλωσαν, έκοψαν τη συρμάτινη σίτα που ήταν πίσω από τα κάγκελα και έσπασαν το τζάμι. Από τις δύο μολότοφ ανεφλέγη τελικά μόνο η μια που προκάλεσε και
την φωτιά, η οποία έγινε αντιληπτή λίγο μετά τις 8 από τον καθαριστή του σχολείου. Αμέσως ειδοποίησε τον λυκειάρχη Σταμάτη Γιαννακόπουλο, ο οποίος με την σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, άνδρες της οποίας έφτασαν στο σημείο και έσβησαν τις τελευταίες φλόγες, αναλαμβάνοντας παράλληλα και το προανακριτικό έργο.
Οπως μας είπε ο διευθυντής του Λυκείου, ζημιές έχουν γίνει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στους εκτυπωτές που έχουν καεί όπως και σε γραφεία, ενώ μικρότερες είναι οι ζημιές σε βιβλία αφού τα περισσότερα είναι μέσα σε ντουλάπες.
Οσον αφορά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσα σε αυτούς μας επισήμανε, φυλάσσονταν τα αρχεία του σχολείου σε ηλεκτρονική μορφή, για τα οποία όμως υπάρχουν αντίγραφα και έτσι παρά την καταστροφή έχουν διασωθεί.
Το σχολείο, ωστόσο, τόνισε, σήμερα θα λειτουργήσει κανονικά ενώ το γραφείο χρειάζεται ολική επιδιόρθωση. Άμεσα θα αποκατασταθούν οι ζημιές και θα γίνει ό,τι χρειάζεται μας επισήμανε ο δήμαρχος Αλκης Ξύγκας σημειώνοντας για το συμβάν: «Είναι πολλά τα κρούσματα παρανομίας στα Φιλιατρά τον τελευταίο καιρό, κλοπές ληστείες, διαρρήξεις. Προφανώς κάτι
πρέπει να αναθεωρηθεί σε σχέση με την αστυνομική δύναμη και την δράση της στην πόλη των Φιλιατρών, είναι προφανές πλέον.
Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε την Δευτέρα το πρωί (σ.σ. σήμερα) να αποκατασταθούν οι ζημιές και να επανέλθουν όλα στην κανονική τους μορφή. Θα ζητήσουμε όμως από την πολιτεία να εντατικοποιήσει την ασφάλεια του πολίτη».

Κ.Μπ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 22/02/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου