Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ονόματα Καλαματιανών στη λίστα της γιάφκας

Ονόματα και στοιχεία Καλαματιανών, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει στην πλειοψηφία της η λίστα που είχε στη διάθεσή του ο «Επαναστατικός Αγώνας» για τη δημιουργία πλαστών ταυτοτήτων.
Φαίνεται πως οι φερόμενοι ως τρομοκράτες είχαν ιδιαίτερη προτίμηση αλλά και πρόσβαση σε στοιχεία κυρίως Μεσσηνίων που είχαν χάσει τις ταυτότητές τους. Δύο από τα ονόματα, αυτά των Δημοσθένη Μανδαλώζη και Αναστάσιου Γριβοκωστόπουλου, είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί για την ενοικίαση χώρων.

Αναλυτικά στοιχεία
Ανάμεσα στα ευρήματα της 2ης γιάφκας που άνοιξαν τη Δευτέρα οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, σε διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Αιγίνης και Ύδρας στην Κυψέλη, βρήκαν αντικείμενα για κατασκευή πλαστών δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, όπως εντυπώματα στρογγυλών σφραγίδων Αστυνομικής Υπηρεσίας και φύλλα χάρτου με στοιχεία ταυτότητας προσώπων, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η λίστα περιέχει 26 ονόματα που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε πλαστές ταυτότητες. Είχαν αναλυτικά στοιχεία ταυτότητας ανθρώπων που τις είχαν χάσει, ενώ η πλειοψηφία των ονομάτων ανήκει σε Καλαματιανούς.

Λίστα
Μάλιστα, φαίνεται ότι τα μέλη της Οργάνωσης είχαν προτίμηση στα περίεργα ή έστω σπάνια ονόματα, καθώς στον κατάλογο υπήρχαν και κάποια όπως... Αννίβας.
Η Αστυνομία εκτιμά ότι αυτά έχουν προέλθει από κάποιον εργαζόμενο σε δημόσια υπηρεσία, καθώς υπήρχαν αναλυτικά προσωπικά στοιχεία, επαγγελματική κατάσταση και τόπος διαμονής, όπως η Θουρία στην περίπτωση του πραγματικού Δημοσθένη Μανδαλώζη, β΄ μηχανικού του Εμπορικού Ναυτικού, ο οποίος είχε δηλώσει απώλεια κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού στην Ιταλία το 2004.
Ωστόσο, μέχρι και τη μηχανοργάνωση αυτών των υπηρεσιών της Αστυνομίας, τα στοιχεία όσων είχαν χάσει δελτία ταυτότητας αποστέλλονταν ανά τρίμηνο με μορφή λίστας στα κεντρικά στην Αθήνα για ενημέρωση.
Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από την Καλαμάτα, όταν στις αρχές Μαρτίου η ιδιοκτήτρια του γκαράζ προσπάθησε να βρει τον ενοικιαστή Δημοσθένη Μανδαλώζη, διότι δεν είχε καταβάλει τα ενοίκια και ενημέρωσε τον πατέρα του. Αυτός (συνταξιούχος πυροσβέστης), γνωρίζοντας ότι ο γιος του έχει χάσει την ταυτότητά του και δεν έχει νοικιάσει το συγκεκριμένο χώρο, ενημέρωσε την Αστυνομία και εν συνεχεία την Αντιτρομοκρατική.

“ΘΑΡΡΟΣ” 22/03/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου