Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Διαμόρφωση αύλειου χώρου στο διατηρητέο σπίτι Τσικλητήρα ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

image
Ξεκινάει άμεσα η διαμόρφωση του αύλειου χώρου στο ανακαινισμένο διατηρητέο σπίτι του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, στην Πύλο. Στόχος του δήμου, όπως επεσήμανε στην “Ε“ ο δήμαρχος Γιώργος Χρονόπουλος, είναι μέσα στο καλοκαίρι να γίνουν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου αλλά και της λειτουργίας του παραδοσιακού κτηρίου.
Ο κ. Χρονόπουλος μας ενημέρωσε ότι απορρίφθηκε η ένσταση εργολάβου, που εκκρεμούσε εδώ και μήνες, για το έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΤΕΡΠΣ του υπουργείου Περιβάλλοντος. Το κτήριο Τσικλητήρα θα λειτουργήσει ως βιβλιοθήκη - πινακοθήκη και χώρος εκθεμάτων - κειμηλίων από τη ζωή και τις επιτυχίες του Ολυμπιονίκη. Το έργο της ανακαίνισης χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ του Γ’ ΚΠΣ και συμπληρωματικά με 280.000 ευρώ από χρηματοδότηση του υπουργείου Οικονομίας.
Στο μεταξύ, ξεκινάει σήμερα το έργο κατασκευής 4 δεξαμενών ύδρευσης σε Μεσοχώρι, Καλλιθέα, Κυνηγού και Πύλα στη θέση “Ντάπια“. Το έργο θα υλοποιηθεί με 2 εργολαβίες, συνολικού ύψους 150.000 ευρώ. Γ.Σ.
“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 28/05/2010

Εκλογές έρχονται και άμα δεν κάνει τώρα εγκαίνια ο δήμαρχος πότε θα τα έκανε; Πιστέψατε ότι θα τα έκανε, όπως έλεγε, πέρσι το καλοκαίρι; Και αν είχε ξεχάσει το πόπολο τα εγκαίνια μέχρι τις φετινές εκλογές;
Παλαιάς κοπής” κόλπα είναι αυτά και δεν ταιριάζουν στις σημερινές προκλήσεις των καιρών.
Κώστας...

10 σχόλια:

  1. ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ Η ΟΙΚΙΑ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑ ΑΝΗΚΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ, ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΙΔΙΩΤΗ. ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι, δεν είναι σωστό αυτό. Το οίκημα αγοράστηκε από το δήμο με δάνειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός που μου το είπε, επιμένει οτι αγοράστηκε απο ιδιώτη (το πούλησε η Εθνική Τράπεζα) και ο Δημος μετά από δικαστική διαμάχη το απαλλοτρίωσε. Ισχύει κατι τέτοιο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Δήμος το αγόρασε απ' ευθείας από την ΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστω πολύ για τις πληροφορίες. Έχω υποσχεθεί σε εναν νεαρό μαθητη που θα κάνει μια παρουσίαση σχετική με τον Τσικλητήρα, να του συλλέξω πληροφορίες και έχουμε κολλήσει στις πληροφορίες για το σπίτι. Μια μας τα λένε έτσι και μια αλλιώς. Οτι δηλαδή, απο την Τράπεζα το αγόρασε κάποιος ιδιώτης, οτι ο Δήμος προέβη σε απαλλοτρίωση και οτι τελικά κατέληξαν να κρατήσει ο Δήμος καποια αλλα οικήματα που είναι κτισμένα στο πίσω μέρος της οικίας,που θα τα κάνει μουσείο κλπ, με την υπόσχεση του ιδιώτη, να ανοιγει το σπίτι στις επετείους, και ο μικρός έχει αναστατωθεί μήπως η παρουσίασή του είναι ανακριβής και εκτεθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομιζω κ. Κώστα οτι κάνεις λάθος, διότι ήμουν το καλοκαίρι στα μέρη σας, και ακουσα οτι θα κρατήσει ο Δήμος κάτι κτίσματα στο πίσω μέρος του σπιτιού του Τσικλητήρα,και θα τα κάνει μουσείο και διαφορα. Αυτος που το έχει, υποσχεθηκε να ανοιγει το σπίτι στις επετείους για τον Τσικλητήρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφού νομίζεις ότι στα είπαν σωστά το καλοκαίρι γιατί επενέρχεσαι φίλε μου; Το κτήριο ανοίκει στο Δήμο Πύλου. Τελεία και παύλα. Αυτή τη στιγμή εκτελούνται εργασίες στον κήπο. Προσπαθεί ο Δήμαρχος, μέχρι τις 20 Οκτωβρίου που είναι η επέτειος της Ναυμαχίας, να τελειώσει με την δημιουργία ενός αιθρείου για να έχει να πει ότι σε 4 χρόνια θητεία παρέδωσε ένα ολοκληρωμένο έργο και να κάνει τη δεξίωση εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ πρώτη φορά έγραψα, επειδή διάβασα το θέμα συζήτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μετά από τυχαία ανάγνωση των μεταξύ σας σχολίων, ήθελα να σας πληροφορήσω, μήπως και σας διαφωτίσω καθόλου, οτι τυχαία είχα ακουσει και εγώ πέρυσι σε κάποια συζήτηση τρίτων στην παραλία, και μου έκανε μάλιστα εντύπωση, οτι το σπίτι του Τσικλητήρα μετά από αντιδικία με τον Δήμο, ανήκει σε κάποια Αντωνία Τσούτσουρα. Θυμάμαι το όνομα χαρακτηριστικά, γιατι συμπίπτει με το όνομα της αρχιτεκτόνισας που εκπόνισε τη μελέτη για την ανακαίνισή του.

    Ελένη Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφού θέλετε να ακούτε τα λόγια των τρίτων της παραλίας ακούστε τα και μην τα αναμασάτε.
    Το κτήριο ανήκει στο Δήμο. Αν θέλετε καταλάβετε το και μην προσπαθείτε να το πιστώνετε ό,που εσείς θέλετε και ακούτε.
    Στην πινακίδα που διαβάσατε το όνομα της αρχιτεκτόνισας δεν είδατε ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου ήταν ο Δήμος;
    Λυπούμαι αλλά βλέπετε ό,τι εσείς θέλετε γιατί φοράτε μυωπικά γυαλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή