Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Στο “Μηδέν“ καλλικρατική πολιτιστική συνάντηση

Με το που ψηφίστηκε ο “Καλλικράτης“ και ορίστηκε ο νέος Δήμος Πύλου η πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γιάλοβας κ. Λούλα Γκόνη σκέφτηκε να πραγματοποιήσει αρχικά μια συνάντηση με τους αρμόδιους των πολιτιστικών συλλόγων του νέου Δήμου Πύλου με σκοπό τη γνωριμία και την ανταλλαγή απόψεων. Η γνωριμία και οι συζητήσεις που ακολούθησαν κατέληξαν σ‘ ένα πολιτιστικό αντάμωμα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιουλίου στο κέντρο διασκέδασης “Μηδέν“ στην Πύλο. Η βραδιά θα είναι γεμάτη από τα χορευτικά των συλλόγων του νέου Δήμου Πύλου με χορούς παραδοσιακούς και λαϊκούς.Κάθε σύλλογος θα δώσει την παράστασή του στο πολύωρο αυτό πρόγραμμα και θα ακολουθήσει κέρασμα στον κόσμο με σπιτικά εδέσματα που θα προσφέρουν οι γυναίκες των συλλόγων. Δεκαεπτά σύλλογοι θα συμμετάσχουν στην πρωτόγνωρη αυτή εκδήλωση.
Ο Σύλλογος Κυριών Πύλου, ο Λαογραφικός Ομιλος Δήμου Νέστορος, ο Σύλλογος Γυναικών Χώρας, ο Σύλλογος Γυναικών Χιλιοχωρίων, ο Σύλλογος Γυναικών Βλαχόπουλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλιτσών, Κορυφασίου, Καλλιθέας, Πηδάσου, Περιβολακίων, Παπουλίων, Ικλαινας, Γλυφάδας, Κυνηγαίων, και Ρωμανού. Οπως φαίνεται οι γυναίκες πρωταγωνιστούν σε συλλόγους πολιτιστικού περιεχομένου. Εχουν μεράκι και όποτε τους δίνεται η ευκαιρία το δείχνουν.
Τώρα που σμίξαμε με τους άλλους δήμους και ενώσαμε τις πολιτιστικές μας δυνάμεις ως νέος μεγάλος
Δήμος Πύλου - Νέστορος με όλο το σεβασμό προς τον Σύλλογο Κυριών Πύλου θα ξαναγράψω ότι το “Κυριών“ ως τίτλος να μετονομαστεί σε “Γυναικών“. Ειδικά τώρα που θα συνυπάρχουν και θα δραστηριοποιούνται στον ίδιο δήμο χτυπάει άσχημα στο μάτι ο τίτλος όταν στον ίδιο δήμο διαφοροποείται το φύλο. Είναι αυτονόητο ότι όλες οι γυναίκες είναι κυρίες.

Τ.Αλ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24/07/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου