Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΠΑΣΟΚ: Στο "περίμενε" οι υποψήφιοι

Στάση αναμονής περιμένοντας την οριστικοποίηση των διαδικασιών τηρούν οι περισσότεροι που έχουν προταθεί να είναι υποψήφιοι για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στους καλλικρατικούς Δήμους της Μεσσηνίας.
Οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως ανέφερε από την πλευρά του ο γραμματέας της Ν.Ε. Χρ. Χριστόπουλος, εκτιμώντας ότι έως τις 10 Αυγούστου θα έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα κάποιων εκ των υποψηφίων, οι οποίοι θα ξεκινήσουν την προετοιμασία του εκλογικού αγώνα.

Δήμος Πύλου – Νέστορος

Τη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει ο σημερινός δήμαρχος Νέστορος Τάσος Τσορώνης, ο οποίος για μία ακόμη φορά τάχθηκε υπέρ ενός ψηφοδελτίου πέρα και πάνω από τα κόμματα, αφού, όπως είπε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε χρειάζεται κόμματα. Είπε, επίσης, ότι υπάρχουν συγκεκριμένα και απτά δείγματα γραφής για το έργο που έχει υλοποιήσει στην περιοχή του και σημείωσε ότι είναι ελεύθερος υποχρεώσεων, που να τον εμποδίζουν στην άσκηση του καθήκοντος. Παρατήρησε δε ότι είναι εν ενεργεία δήμαρχος και το έργο που έχει προσφέρει στο σημερινό Δήμο Νέστορος, θα πρέπει να αξιολογηθεί.
Την υποψηφιότητά του εξακολουθεί να διεκδικεί και ο σημερινός δημοτικός σύμβουλος Πύλου Ηλίας Κανάκης. Πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που ο Διον. Αλευράς, ο οποίος ετεροπροτάθηκε, δε θέλει να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο Δήμο Πύλου, μπαίνει ο ίδιος μπροστά και περιμένει τις όποιες εξελίξεις.
«Ισχύει η ετεροπρόταση που έχει γίνει» παρατήρησε από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Κορώνης και στέλεχος επί πολλά χρόνια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δημ. Βεργόπουλος.
Ο κ. Γ. Γιαλελής είπε πως περιμένει τις ζυμώσεις. Υπογράμμισε πως το ζήτημα είναι τι θα ακολουθήσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητας και μετά τις εκλογές. Αν δεν υπάρξει μια ομάδα ατόμων που να έχει τη διάθεση και τη θέληση να πάει τον τόπο μπροστά, δεν κάνουμε τίποτε. «Το θέμα», υπογράμμισε, «δεν είναι ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος, αλλά το να δώσουμε μεγάλη ώθηση στον τόπο μας, που παρέμεινε στο περιθώριο, ακόμη και με τον “Καποδίστρια”, σε αντίθεση με άλλες περιοχές, που προχώρησαν».
Πρόθεση υποψηφιότητας, την οποία επαναβεβαίωσε, έχει εκφράσει και ο κ. Στάθης Αγγελόπουλος από το Χαρακοπιό, ο οποίος στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε διεκδικήσει τη θέση του νομαρχιακού συμβούλου με το συνδυασμό του Χρ. Μαλαπάνη. «Έχω τη διάθεση να προσφέρω», σχολίασε και πρόσθεσε ότι περιμένει τις εξελίξεις.
Για το Δήμο Πύλου έχει ετεροπροταθεί ο Λεων. Φιλιππόπουλος, ο οποίος επανέλαβε ότι μελετά κάθε πρόταση που έχει γίνει, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.
Πρόταση έχει γίνει και για την υποψηφιότητα του Διον. Αλευρά, ο οποίος όμως έχει αρνηθεί.
Τέλος, ο σημερινός δήμαρχος Πύλου Γ. Χρονόπουλος ανακοίνωσε προ ημερών τη συγκρότηση συνδυασμού χωρίς στενά κομματικά πλαίσια.
"ΘΑΡΡΟΣ" 24/07/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου