Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Υποψήφιοι δήμαρχοι Χρονόπουλος, Σαλαντής και Καφαντάρης ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ“

image

Υποψηφιότητα για το νέο Δήμο Πύλου - Νέστορος δηλώνει ο δήμαρχος Κορώνης Θοδωρής Σαλαντής, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις διαρροές και τις φήμες πως θα στηριχθεί από τη Ν.Δ., αν και αποφεύγει να τις αναφέρει και να τις σχολιάσει. Ο δήμαρχος Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος κάνει λόγο για προεκλογικά καλλιστεία και κατασκευασμένες διαρροές πληροφοριών και φιλοδοξιών και σημειώνει πως έχει την τιμή να
ηγείται ανεξάρτητης, πολυσυλλεκτικής και δημοκρατικής δημοτικής παράταξης.
Με αφορμή τις διαρροές στη  Ν.Δ., ο αντινομάρχης Δημήτρης Καφαντάρης δηλώνει πως περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις του
κόμματος, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι την ευθύνη των επιλογών έχουν οι τοπικές κοινωνίες.
Χαρακτηριστικά δήλωσαν στην “Ε“:
Γιώργος Χρονόπουλος: «Η φιλολογία των υποψηφιοτήτων και των χρισμάτων σε εκλεκτούς και πρόθυμους για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές προσλαμβάνει διαστάσεις θερινού σίριαλ. Η πολιτική μου συγκρότηση, η ευθύνη μου έναντι της τοπικής κοινωνίας και κυρίως οι ηθικές μου αρχές και αξίες δεν μου επιτρέπουν να νομιμοποιήσω τα προεκλογικά καλλιστεία για τον Δήμο Πύλου -Νέστορος, ούτε να συμμετάσχω σε κατασκευασμένες διαρροές πληροφοριών και φιλοδοξιών. Η προσφορά στην τοπική κοινωνία και στους θεσμούς της δεν μπορεί να γίνεται με όρους δημοσιότητας και με μεθόδους εικονικής πραγματικότητας. Η κοινωνία του Δήμου Πύλου - Νέστορος έχει την ωριμότητα, τη φρόνηση και την αυτονομία να πάρει το μέλλον της στα χέρια της και αυτό το έχει κάνει ήδη, δημιουργώντας και στελεχώνοντας μια πλειοψηφική ανεξάρτητη, αυτόνομη, πολυσυλλεκτική και δημοκρατική δημοτική παράταξη, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι».
Θοδωρής Σαλαντής: «Το ενδιαφέρον μας για την περιοχή είναι δεδομένο. Κοιτάζουμε πλέον ανοιχτά, χωρίς διαχωριστικές γραμμές και θα εργαστούμε όλοι μας για την ανάπτυξη του τόπου, για μια Πυλία μακριά από τοπικισμούς, για το ενιαίο και αδιαίρετο της οποίας αγωνίστηκα. Ο κόσμος να είναι βέβαιος ότι το αύριο θα είναι πολύ καλύτερο. Εχουμε τα μέσα, τους τρόπους, τη δύναμη, το πάθος και την αφοσίωση για τούτο τον τόπο».
Δημήτρης Καφαντάρης: «Ημερομηνία που τελειώνει η υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος υποψηφίων για το νέο Δήμο Πύλου - Νέστορος βάσει της ανακοίνωσης του αναπληρωτή γραμματέα Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. Παναγιώτη Αδρακτά στις 15 Ιουλίου στην Καλαμάτα, είναι η 31η Ιουλίου του 2010. Επίσημη ενημέρωση από τη Ν.Δ. για χρίσμα, για όλα αυτά που ακούγονται, δεν έχω. Θα περιμένω την ενημέρωση και την επίσημη ανακοίνωση της Ν.Δ. για την επιλογή που θα έχει. Μην ξεχνάμε, όμως, ποτέ ότι την ευθύνη των επιλογών την έχουν οι τοπικές κοινωνίες. Θα περιμένω πιστός στην παράταξή μου τις επίσημες ανακοινώσεις από τον πρόεδρο και τη Γραμματεία Αυτοδιοίκησης».
Γ.Σ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 30/07/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου