Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Πύλος: Ψάχνει για άλλον υποψήφιο η Ν.Δ.

Σε... γόρδιο δεσμό έχει μετατραπεί για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας η επιλογή του υποψήφιου δημάρχου που θα στηρίξει στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου στο Δήμο Πύλου – Νέστορος. Όπως είναι φυσικό, τα προβλήματα με την παρουσία τεσσάρων υποψηφίων (Γ. Χρονόπουλος, Θεοδ. Σαλαντής, Δ. Καφαντάρης και Π. Καρβέλας) έχουν φτάσει μέχρι τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, του οποίου τα στελέχη, απ’ ό,τι φαίνεται, δε θα μείνουν με… σταυρωμένα τα χέρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε συνάντηση του σημερινού αντιδημάρχου Μεθώνης και εκ των διεκδικητών της στήριξης, Π. Καρβέλα, με τον πρόεδρο του κόμματος Αντ. Σαμαρά.
Φυσικά, τις επόμενες ημέρες που ο τελευταίος θα βρεθεί στην ιδιαίτερή του πατρίδα, θα αναλάβει προσωπικά τη διευθέτηση του προβλήματος, με σκοπό να υπάρξει ένα ψηφοδέλτιο στις εκλογές από το χώρο της Ν.Δ.
Σε περίπτωση δε που η προσπάθεια δε φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής κάποιου άλλου προσώπου, το οποίο θα καταφέρει να απορροφήσει τις αντιδράσεις.
Πάντως, τα προβλήματα το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί, με αφορμή και τις φήμες που διαρρέουν ορισμένοι περί στήριξης από τη Ν.Δ. του νυν δημάρχου Κορώνης Θεόδωρου Σαλαντή, κάτι που δε φαίνεται να αρέσει στους πολίτες της Πύλου, οι οποίοι θεωρούν ότι ο επικεφαλής πρέπει να είναι από τη δική τους περιοχή.
Αντιδράσεις υπάρχουν και για το πρόσωπο του σημερινού αντινομάρχη Δ. Καφαντάρη, για τον οποίο λέγεται ότι «αργά θυμήθηκε την καταγωγή του», ενώ η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Πύλου Γ. Χρονόπουλου συναντά αντιδράσεις από τους Νεοδημοκράτες λόγω των σχέσεών του με το ΠΑΣΟΚ.

Επειδή, όμως, το αποτέλεσμα των εκλογών στο συγκεκριμένο Δήμο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν με επιτυχία.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη "ΘΑΡΡΟΣ" 08/08/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου