Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΣΧΙΖΑΣ Συμβολικός αποκλεισμός της 120 ΠΕΑ από κατοίκους Πυλίας

Συμβολικό αποκλεισμό της 120 ΠΕΑ για μία ώρα θα πραγματοποιήσουν στις 10 το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου κάτοικοι και φορείς από την Πυλία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επαναλειτουργία του πεδίου βολής στη Σχίζα.
Στην πιο πάνω απόφαση κατέληξε, μεταξύ άλλων, η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χθες το πρωί στη Φοινικούντα, η συντονιστική επιτροπή αγώνα και στην οποία εκπροσωπήθηκαν σύλλογοι, φορείς και αυτοδιοικητικοί παράγοντες -όπως και κάτοικοι- από δήμους της Πυλίας.
Στη συγκέντρωση βεβαιώθηκε η πρόθεση και η αποφασιστικότητα για κλιμάκωση των αντιδράσεων, στο ενδεχόμενο που η Πολιτεία επιμείνει στην επαναχρησιμοποίηση του πεδίου βολής Σχίζας για την εκπαίδευση των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας.
Σε πρώτη φάση, θα ζητηθεί η υιοθέτηση από το Νομαρχιακό και τα Δημοτικά Συμβούλια ψηφίσματος εναντίον της επαναλειτουργίας της περιοχής της Σχίζας ως πεδίου βολής, ενώ υπό εξέταση έχουν τεθεί προτάσεις, για κλιμάκωση των αντιδράσεων με παράσταση στο υπουργείο Αμυνας και συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα. Οι προτάσεις αυτές εισηγούνται επίσης, να κληθούν να πάρουν θέση ο υφυπουργός Δημήτρης Κουσελάς και οι υπόλοιποι Μεσσήνιοι βουλευτές, να ενημερωθούν οι ευρωβουλευτές ώστε να τεθεί το ζήτημα στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς επίσης και να υπάρξει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στους συγκεντρωμένους απευθύνθηκαν, εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, ο πρόεδρός της και δημοτικός σύμβουλος Μεθώνης Δημήτρης Σιψάς και οι Κώστας Πετρουλάκης, Νίκος Σαββάκης και Διονύσης Μουτζούρης -τονίζοντας ότι η λειτουργία πεδίου βολής είναι ασύμβατη τόσο με την ανάπτυξη της περιοχής, που είναι προσανατολισμένη στον τουρισμό, όσο και με το χαρακτήρα της, δεδομένου ότι αποτελεί προστατευόμενη περιοχή ενταγμένη στο δίκτυο ‘’Natura’’, εκκρεμεί μάλιστα η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για το φορέα διαχείρισής της. Επισημάνθηκαν, με την ευκαιρία, οι επιπτώσεις στο οικοσύστημα, αλλά και στους ψαράδες της περιοχής.
Μεταξύ άλλων, στη συγκέντρωση ήταν παρόντες και χαιρέτισαν οι δήμαρχοι Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής, Κορώνης Θοδωρής Σαλαντής, οι υποψήφιοι δήμαρχοι για το νέο Δήμο Πύλου Νέστορος -δηλαδή οι απερχόμενοι δήμαρχοι Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος και Νέστορος Τάσος Τσορώνης, ο Δημήτρης Καφαντάρης και η Σοφία Αποστολοπούλου, κι ακόμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος, η νομαρχιακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα ως εκπρόσωπος του υποψήφιου περιφερειάρχη και νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου, όπως και η συνάδελφός της τής μείζονος μειοψηφίας Ντίνα Νικολάκου -όπως και ο Γιώργος Μπουλούκος-ως εκπρόσωποι του υποψήφιου περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
 Β.Γ.Μ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 20/09/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου