Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ: Τα 11 Γιατί , που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος

Γιατί γνωρίζω πολύ καλά τον τόπο αυτό, τις δυνατότητες και τα προβλήματά του.

Γιατί υπηρέτησα τον τόπο μου με έργα ως Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης.

Γιατί βρίσκει στους συμπολίτες μας άμεση αποδοχή η ιδέα της δημιουργίας ενός νέου σχηματισμού με όραμα για το νέο διευρυμένο Δήμο.

Γιατί πιστεύω πως ο Δήμος μας έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης ώστε να προσφέρει  στους κατοίκους της υψηλό επίπεδο διαβίωσης και ποιότητας ζωής.

Γιατί οραματίζομαι να είμαι δήμαρχος όλων των πολιτών της πόλης μας, μακριά από συμφέροντα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Γιατί τάσσομαι ενάντια στην έλλειψη ιδεών και κυρίως την έλλειψη έργων και υπηρεσιών.

Γιατί θεωρώ χρέος μου να προστατέψω και να ομορφύνω τον τόπο που ζούμε.

Γιατί είμαι ενεργός πολίτης, μπορώ, θέλω και γνωρίζω, ποιος μπορεί να προσφέρει στην πόλη μας.

Γιατί ήλθε η ώρα να δώσουμε πρόσωπο στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Γιατί θέλω να κάνω πράξη την ανθρωποκεντρική πολιτική, την πολιτική που γίνεται έργο για τον πολίτη.

Γιατί τολμώ. Ξεκινώ, πλαισιωμένος από μια ομάδα ανθρώπων που μοιράζονται τις ελπίδες μου για μια νέα πορεία.

Στην πορεία αυτή θα θέλαμε να είστε μαζί μας

11 σχόλια:

  1. Γιατί, έτσι θέλω!
    Γιατί, το ηθελε ο μπαμπάς μου.
    Γιατί, κάποιος άλλος?
    Γιατί, αν δεν εκλεγώ, τι άλλο θα κάνω?
    .... όλοι οι υποψήφιοι του Δήμου μας ειναι για πολλές ντομάτες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι, έλεγαν κάποτε οι παλαιότεροι. Το λέμε και εμείς τώρα, και θα το λένε και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Κάτι που δυστυχώς είναι διαχρονικό πέρα για πέρα.

    Συμφωνώ με τον "ανώνυμο". Όλοι είναι για τα μπάζα. Και να είστε σίγουροι, όποιος και να βγεί ΔΕ θα αλλάξει τίποτα. Το χωριό του και την πάρτη του θα κοιτάξει και τίποτε άλλο. Σε 4 πάλι χρόνια, ο δήμαρχος θα ξανα-θυμηθεί ότι έχει και άλλα χωριά να επισκεφτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ακουστε να δειτε , το μονο σιγουρο ειναι οτι καποιος θα ηγηθει τον δημο για τα επομενα χρονια και εαν ειναι για ντοματες η αυγα ποσως ενδιαφερουν τους πολιτες,
    οποιος θελει ομως καλιστα μπορει να εκτεθει ωστε η φωνη του να ακουστει μεσα απο τα δημοτικα συμβουλια .το κανουμε κριτικη πισω απο την ανωνυμια μας το κανουν ολοι,γιαυτυο φροντιστε να γινεται ενεργοι πολιτες και να παρετε εσεις τις τυχες στα χερια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΕΧΑΣΕΣ ΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ..
    Η ΜΗΠΩΣ ΑΓΑΠΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΥΛΟ ΟΛΟΙ ΞΑΦΝΙΚΑ??? ΑΛΛΟΥ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΥΤΑ .. ΟΛΟΙ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Κύριε Παρασκευόπουλε,

    Είδαμε και τι γινεται όταν γινόμαστε ενεργοί πολίτες. Ενα παράδειγμα χωρίς να θέλω να σας κουράσω: Πριν το καλοκαίρι είχαμε ζητήσει την τοποθέτηση μέσα στα χωριά πλαστικών εμποδίων στο οδόστρωμα (σαμαράκια) επειδή κάποιοι έτρεχαν και συνέχιζαν να τρέχουν σαν τρελοί, ακόμη και όταν έβλεπαν παιδιά στο δρόμο. Είδατε εσείς κάτι τέτοιο να γίνεται πραγματικότητα? Μάλλον όχι. Απο καθαρή τύχη δε θρηνήσαμε θύματα. Και έχω πολλούς αυτόπτες μάρτυρες να σας επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά μου.

    Προτιμάμε λοιπόν να κρυβόμαστε όπως λέτε πίσω απο την ανωνυμία μας (αν και το ψευδώνυμό μου μάλλον μαρτυρά την καταγωγή μου και βγάζει απο πάνω μου το πέπλο της ανωνυμίας) και να τα "χώνουμε" σε αυτούς που μια ζωή είναι καρεκλοκένταυροι και βολεμένοι!!! Να τα "χώνουμε" σε αυτούς που δεν έχουν ποτέ δουλέψει πραγματικά στη ζωή τους και κάνουν κουμάντο στις δικές μας ζωές. Κια για να μην παραξηγηθώ, δε μιλώ προσωπικά για τον κύριο Καφαντάρη τον οποίο δεν γνωρίζω ούτε επιθυμώ να γνωρίσω διότι όπως και όλοι οι άλλοι μου είναι παντελώς αδιάφορος.

    Εσείς λοιπόν που είστε και θέλετε να αισθάνεστε ενεργός πολίτης και να πάρετε την τύχη στα χέρια σας, μόλις καταφέρετε κάτι (είτε επι προσωπικού είτε επι συλλογικού) παρακαλώ να μου το δείξετε και να μου φέρετε τις αποδείξεις. Και εάν πιστεύετε οτι θα ακουστεί η φωνή σας (εάν φυσικά έχετε "τον γνωστό Κορωνέικο μπάρμπα) τότε λυπάμαι αλλά θα ήθελα να με βγάλετε λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟς ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ Κ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙΣ Κ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.

    ΣΚΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
    ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
    ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΚΛΟΙΠΟΥΣ

    αλλος ανωνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ποτης παρασκευοπουλος20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7:43 μ.μ.

    ε συ ανωνυμε δευτερε τι νομιζεις οτι ειναι εδω παιδικη χαρα να παιζουμε εαν θελεις αποχη απο την εκλογες καλα κανεις παντως να ξερεις οτι και εαν ψηφισουν ελαχιστοι καποιος θα ειναι δημαρχος ως αφορα τον δ.καφανταρη ειναι ο επομ ενος δημαρχος πυλου-νεστορος.
    αντε γεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. -Ρε φίλε ανώνυμε (τελευταίε) "να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας" μας λες. Ώραία και ο κάθε ένας από εμάς θα είναι ένας προθυπουργός, ένας περιφερειάρχης ή ένας δήμαρχος; Κάποιοι πρέπει να μας εκπροσωπούν. Ας διαλέξουμε τους ικανότερους και μην τους αδικούμε όλους.
    -Βαγγγέλη, ένας δήμαρχος από μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Χρειάζεται να έχει καλό επιτελείο, με διάθεση να δουλέψει. Το ότι δεν τοποθέτησαν τα σαμαράκια δεν πρέπει ούτε να σε απογοητεύει αλλά ούτε και τους υπεύθυνους να καθησυχάζει ότι δεν θα επανέλθεις πάλι με το αίτημα.
    Αυτό είναι το "παιχνίδι" με την εξουσία. Συνεχής έλεγχος και πίεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητοί Φίλοι,

    Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Τώρα εάν κάποιους απο εμάς μας απασχολούν ακόμη μικρο-κομματικές σκοπιμότητες στους δήμους, κακό του κεφαλιού μας. Όλες οι εκλογικές διαδικασίες για την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βελτιώσουμε τον τόπο μας και να πετύχουμε πολλά. Δυστυχώς όμως εξακολουθούμε και το βλέπουμε κομματικά με ότι συνεπάγεται αυτό.

    Φίλε Κώστα, το εάν επανέρθω στο θέμα με τα σαμαράκια ή σε οποιοδήποτε άλλο θέμα που αποασχολεί τα χωριά της ανατολικής πυλίας, εξαρτάται απο την διάθεσή μου και την ενέργεια που έχω. Όχι απο το ποιός θα είναι δήμαρχος. Όμως, πολύ φοβάμαι ότι θα χτυπήσω πόρτες και δε θα βρώ ανταπόκριση. Μακάρι ο κύριος Καφαντάρης που όπως λέει ο κύριος Παρασκευόπουλος θα είναι ο νέος δήμαρχος, να έχει ανοικτά αυτιά και να ακούει.

    Βαγγέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βαγγέλη,
    αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι και διάθεση και ενέργεια πρέπει να έχουμε για το καλό του τόπου μας. Ξέρεις ότι δεν ασχολούνται με τα δημοτικά πάντα οι καλύτεροι αλλά ούτε και αυτοί που μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα. Γι' αυτό πρέπει να υπάρχουν ενεργοί πολίτες που θα παρακολουθούν και θα ελέγχουν τις αρχές. Με καλή διάθεση πάντα, πρέπει να τους μπαίνουμε στο μάτι και να τους “βουκεντρίζουμε” για να έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο δήμαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή