Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑIΡΙ Ο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤOΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΆΤΑ Καλογερικό - Παραδείσια Νοέμβριο σε κυκλοφορία

Το Νοέμβριο αναμένεται να παραδοθεί η διάβαση του Καλογερικού στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας. Μέσα στο μήνα θα δοθεί, εκτός απροόπτου, το μικρό τμήμα Λεύκτρο - Παραδείσια.
Για τον περιφερειακό της Καλαμάτας και τον κόμβο της Σπερχογείας προωθούνται διαδικασίες εξπρές όσον αφορά τις απαλλοτριώσεις, ανάλογες μ’ αυτές των ολυμπιακών έργων, ώστε το καλοκαίρι του 2011 το έργο να δουλεύεται σε εντατικούς ρυθμούς στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. του αυτοκινητόδρομου μας επεσήμαναν στελέχη του κατασκευαστικού ομίλου “Μορέας“ και του υπουργείου Υποδομών.
Σύμφωνα με την ενημέρωση: Το μικρό τμήμα Λεύκτρο - Παραδείσια είναι έτοιμο και μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές. Ετοιμα είναι και τα διόδια στη Βελιγοστή. Επίσης, δουλεύονται τα κτήρια της Πυροσβεστικής, της Τροχαίας που θα εποπτεύει το δρόμο και της διαχείρισης των διοδίων. Τα διόδια στο συγκεκριμένο τμήμα φαίνεται να είναι το σημείο τριβής, καθώς σ’αυτή τη φάση δεν μπορούν να λειτουργήσουν, γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή στο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα.
Το Νοέμβριο θα παραδοθεί η διάβαση του Καλογερικού, που δουλεύεται εντατικά στην περιοχή του λατομείου, στο Παλλάντιο, ενώ το υπόλοιπο κομμάτι είναι σχεδόν έτοιμο.
Οσον αφορά τις απαλλοτριώσεις στα όρια της Μεσσηνίας και τον περιφερειακό της Καλαμάτας, ο Γιάννης Καρνέσης, αρμόδιος διευθυντής του υπουργείου για τα έργα των συμβάσεων παραχώρησης στην Πελοπόννησο, μας επεσήμανε: «Εχουν σταλεί στο νομικό σύμβουλο του Δημοσίου και έχουν προωθηθεί στο Εφετείο Καλαμάτας οι φάκελοι των απαλλοτριώσεων για τον περιφερειακό της Καλαμάτας και τον κόμβο της Σπερχογείας, για να προχωρήσουν με διαδικασίες εξπρές. Προβλέπεται εύλογη αποζημίωση των ιδιοκτητών, με βάση του ΣΟΕ (Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών), για να πάρει ο παραχωρησιούχος τη χρήση του χώρου. Για τον κόμβο της Σπερχογείας προχωράει παράλληλα και ο καθορισμός τιμής μονάδας στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, μετά από αναβολή λόγω απεργίας των δικηγόρων. Τιμές μονάδας θα έχουν καθοριστεί μέχρι το τέλος του χρόνου, θα πληρωθούν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες και θα ξεκινήσει το έργο. Θα προχωρήσουμε και με επιτάξεις, αλλά θέλει χώρο το έργο και οι επιτάξεις δε φθάνουν. Ο περιφερειακός δεν είναι σαν το υπόλοιπο έργο του αυτοκινητόδρομου στη Μεσσηνία, που εκτελείται στον κάμπο. Εχει δύσκολο ανάγλυφο, θα χρειαστούν τεχνικά, στέγαστρα και πρέπει να υπάρχει χώρος. Θα προχωρήσουμε με επιτάξεις μέχρι τον κόμβο του Καρέλια, της δυτικής εισόδου της Καλαμάτας, για να μπούμε και να προχωρήσουμε στο συγκεκριμένο κομμάτι. Στόχος μας είναι το καλοκαίρι του 2011 να δουλεύεται σε φουλ ρυθμούς ο περιφερειακός της Καλαμάτας».
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/09/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου