Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Με δόλωμα ...δάνεια χωρίς διαδικασίες Εξαπάτησε 18 Μεσσήνιους σε χρονικό διάστημα έξι ημερών

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ «μηχανή» είχε στήσει 49χρονος Έλληνας, κάτοικος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από ανθρώπους που χρειάζονταν δάνεια.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ο 49χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, από τις 3 Σεπτεμβρίου μέχρι χθες, δημοσιεύοντας αγγελία σε τοπική εφημερίδα, γνωστοποιούσε τη χορήγηση δανείων με ποσά από 10 έως 20.000 ευρώ, μόνο με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του ενδιαφερομένου και τον αριθμό της ταυτότητάς του, ανεξαρτήτως δυσμενών στοιχείων (φορολογικών ή τραπεζικών).
Ο «αετονύχης» ερχόταν σε επαφή με τους ενδιαφερομένους μέσω του κινητού του και κατάφερνε να τους πείθει, υποσχόμενος ότι θα εκδώσει δάνειο στο όνομά τους, χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις. Οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε να του καταβάλλουν ως αμοιβή ποσό που κυμαινόταν από 330 έως 500 ευρώ, μέσω ΕΛΤΑ ή άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων με έμβασμα.
Σε αυτό το μικρό διάστημα των 6 ημερών και σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, εξαπατήθηκαν 18 άτομα από τη Μεσσηνία, που προσήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για να υποβάλουν μηνύσεις. Επίσης, αναμένεται να προσέλθουν ακόμη 10 άτομα, ενώ άλλα 10 άτομα που διαμένουν σε Τρίπολη, Σπάρτη, Θήβα, Λειβαδιά και Αγρίνιο ενημερώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας για να καταθέσουν, αφού εξαπατήθηκαν από το δράστη με την ίδια μέθοδο, με τη δημοσίευση αγγελίας στις αντίστοιχες τοπικές εφημερίδες.
Ο 49χρονος, η διεύθυνση διαμονής του οποίου παραμένει άγνωστη, αναζητείται, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
"ΘΑΡΡΟΣ" 10/09/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου