Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Βασιλάδα: Σκότωσαν τον 88χρονο για 300 ευρώ

Δύο νεαρά αδέλφια από την Αλβανία, 20 και 31 ετών, είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες του εγκλήματος που αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βασιλάδα του Δήμου Ανδρούσας με θύμα τον 88χρονο Βασίλειο Τσίτουρα, συνταξιούχο του ΟΓΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο ταξίαρχος, αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Νίκος Μπάστας, το θύμα είχε απασχολήσει παλαιότερα τα δύο αδέλφια σε αγρόκτημά του.
Χθες το απόγευμα, οι δύο δράστες, οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα τα τελευταία 3-4 χρόνια, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Καλαμάτας με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ληστεία.

Ιστορικό
Ο άτυχος γέροντας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του το απόγευμα της Τρίτης από αστυνομικό που ειδοποιήθηκε από την οικογένειά του, καθώς τις τελευταίες ημέρες δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του. Ήταν δε πεσμένος στο πάτωμα του υπνοδωματίου, δεμένος πολύ σφικτά και φιμωμένος με αυτοκόλλητη ταινία.
Από τη νεκροψία που διενήργησε ο ιατροδικαστής κ. Κοτακκίδης απεφάνθη ότι ο θάνατος του 88χρονου επήλθε από ασφυξία, αφού η αυτοκόλλητη ταινία είχε φράξει τις αναπνευστικές οδούς, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου.
Όπως σημείωσε ο αστυνομικός διευθυντής, οι δύο νεαροί γνώριζαν το γέροντα και πίστευαν ότι είχε στην κατοχή του μεγάλο χρηματικό ποσό. Τα ξημερώματα του Σαββάτου, περίπου στις 2.00, πήγαν στο σπίτι του 88χρονου και από ανασφάλιστο παράθυρο μπήκαν στην κουζίνα, η οποία ήταν αποκομμένη από το υπόλοιπο σπίτι. Εκεί παρέμειναν όλη τη νύχτα, περιμένοντας να ξημερώσει για να ξυπνήσει το θύμα. Περίπου στις 7.00 το πρωί ο άτυχος άντρας ξύπνησε και πηγαίνοντας στην κουζίνα δέχτηκε επίθεση από τα δύο αδέλφια. Όταν αντέδρασε, τον ακινητοποίησαν, τον έδεσαν, τον φίμωσαν και τον μετέφεραν στο υπνοδωμάτιο, όπου και τον άφησαν.
Αφού ανακάτεψαν όλους τους χώρους, αφαίρεσαν τελικά 300 ευρώ, που ήταν και το μόνο ποσό που βρήκαν, ενώ άφησαν τον 88χρονο δεμένο και φιμωμένο και έφυγαν πηδώντας από το μανδρότοιχο.
Από τα ευρήματα και τα δαχτυλικά αποτυπώματα που βρήκε το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας ξεκίνησε προσαγωγές και δεν άργησε να φτάσει στα δύο αδέλφια. Εξεταζόμενοι, παρουσία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ομολόγησαν την πράξη τους με κάθε λεπτομέρεια και συνελήφθησαν.
Οι δύο δράστες διέμεναν στην Καλαμάτα, σε διαφορετικά σπίτια, ενώ ο μικρότερος αδελφός είχε απασχολήσει το 2007 την Αστυνομία για κλοπή στην περιοχή του Πεταλιδίου. Τότε είχε συλληφθεί και απελαθεί.
Ο αστυνομικός διευθυντής σημείωσε, επίσης, ότι στο σπίτι του θύματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα εύχρηστο περίστροφο 38άρι special και 12 σφαίρες, που ο 88χρονος κατείχε παράνομα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Μπάστας είπε ότι το κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία, όμως έδεσαν το θύμα στο κεφάλι πολύ σφικτά και εξαιτίας αυτού επήλθε η ασφυξία.

Της Βίκυς Βετουλάκη "ΘΑΡΡΟΣ" 08/10/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου