Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΑΛΑΝΤΗΣ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ: Σχολείο, βιολογικός και λιμάνι Κορώνης τα πιο σημαντικά έργα ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ


Το νέο Γυμνάσιο - Λύκειο, ο βιολογικός και το λιμάνι είναι τα πιο σημαντικά έργα της δημοτικής περιφέρειας Κορώνης, που θα πρέπει να προτάξει και να υλοποιήσει η πρώτη δημοτική αρχή του Δήμου Πύλου - Νέστορος. Αυτό σημειώνει στην “Ε“ ο δήμαρχος Κορώνης Θοδωρής Σαλαντής, ο οποίος όπως μας πληροφόρησε, έχει πραγματοποιήσει ενημερωτικές συναντήσεις με το νεοκλεγέντα δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη και συνεργάτες του.
Ειδικότερα, ο κ. Σαλαντής μας είπε: «Το νέο Γυμνάσιο -Λύκειο είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί με το σύστημα μελέτη - κατασκευή, με ΣΔΙΤ. Οχι μέσω ΟΣΚ. Θα το κάνει ο νέος δήμος. Είναι έργο που μπορεί να δημοπρατηθεί τον πρώτο χρόνο και να έχει τελειώσει μέσα στην πρώτη καλλικρατική θητεία. Σαράντα χρόνια πάλευαν στην Κορώνη για τη μεταφορά του σχολείου και την ανοίξαμε εμείς. 
Προτεραιότητα είναι και ο βιολογικός καθαρισμός. Πρέπει να εξεταστεί σοβαρά η σύνδεση της περιοχής μας με τον βιολογικό της Μεθώνης. Δεν μπορεί ο νέος δήμος να έχει 4 βιολογικούς στα όριά του. Δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά. Και το έργο θα μπορεί να γίνει πιο εύκολα, αφού θα έχει μόνο δίκτυα. Για το λιμάνι, επιτέλους γίνεται έργο. Επιπλέον έχει εγκριθεί 1,1 εκ. ευρώ για αποκατάσταση και προστασία μέχρι το φάρο. Υπάρχει και έτοιμη μελέτη (μέρος της μελέτης Φράγκου) για επέκταση του μόλου άλλα 100 μέτρα. Η μελέτη αυτή έχει πάει και στο ΚΑΣ. Πρέπει να βρεθούν πόροι για να γίνει το έργο».
Ο κ. Σαλαντής αναφέρθηκε ακόμα στην προστασία του δρόμου εισόδου από την κατολίσθηση, στο κάστρο και στο δρόμο Κορώνη - Βασιλίτσι, στο Μεμί. «Είναι έτοιμη η μελέτη για την είσοδο της Κορώνης, για την αποκατάσταση και την προστασία του δρόμου από την κατολίσθηση. Είχαμε βγάλει την περιοχή προς τη θάλασσα μη οικοδομήσιμη για να γίνει το έργο, παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν», είπε ο δήμαρχος. Για τα άλλα έργα ανέφερε: «Εχει γίνει σπουδαία μελέτη σε συνεργασία με τη Νομαρχία για τον παραλιακό δρόμο από το Μεμί μέχρι το “Φουμαριστή“, με πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο και αναπλάσεις. Θα γίνει το ωραιότερο κομμάτι του δήμου. Θα το είχαμε κάνει, αν δεν υπήρχαν οι προσφυγές στο ΣτΕ. Οσον αφορά το κάστρο, από το νεκροταφείο και περιμετρικά πριν από τη “Λειβαδιά“, έχει γίνει πλήρης αναστήλωση των τειχών. Το υπουργείο Πολιτισμού έχει μελέτη για τον πλήρη ηλεκτροφωτισμό του μνημείου. Απαιτείται διεκδίκηση χρηματοδότησης για το υπόλοιπο κομμάτι, για να σωθεί το κάστρο από την κατάρρευση».
Τέλος, ο Θ. Σαλαντής μας ενημέρωσε ότι «η νέα δημοτική αρχή ενημερώνεται για τα προβλήματα του δήμου μας, της δημοτικής περιφέρειας Κορώνης και δείχνει διάθεση για λύσεις, για να ολοκληρώσει αυτά που έχουν ξεκινήσει και για νη δημοτική περίοδος, λόγω της δυσκολότερης οικονομικής συγκυρίας της χώρας» και κατέληξε: «Της ευχόμαστε καλή επιτυχία. Θα είμαστε δίπλα της για το καλό του τόπου».
Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/11/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου