Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ




Πρόγραμμα «Οδυσσέας»
Εκπαίδευση των μεταναστών για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού, καθώς και του τρόπου ζωής της ελληνικής κοινωνίας.
Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Δημήτριος Π. Καφαντάρης μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταναστών κ. Χαραμαρά Θεόδωρο καλωσόρισαν τους μετανάστες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα για την εκπαίδευση μεταναστών «ΟΔΥΣΣΕΑΣ». Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο της Πύλου, κατόπιν της ενάρξεως των μαθημάτων που έγινε την Παρασκευή, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από την Υπεύθυνη Εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας κ. Κανελλοπούλου Χριστίνα σχετικά με τους σκοπούς και τους στόχους του εν λόγω προγράμματος.
Το πρόγραμμα  οργανώθηκε και λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Η υλοποίηση του Έργου έχει ανατεθεί στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) που υπάγεται στη Γ.Γ.Δ.Β.Μ.. Το Έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.
Το πρόγραμμα «Οδυσσέας» απευθύνεται σε Πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και σε υπηκόους Τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, χωρίς καμία διάκριση, που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας.
Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται σε δύο επίπεδα.
Επίπεδο Α1: Εισαγωγικά μαθήματα στην ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό, καθώς και στον τρόπο ζωής της ελληνικής κοινωνίας, διάρκειας 125 ωρών.
Επίπεδο Α2: Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού. Στο συγκεκριμένο επίπεδο προβλέπονται δύο (2) θεματικές ενότητες: Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, διάρκειας 150 ωρών, και Στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού, διάρκειας 25 ωρών.
Τα μαθήματα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ. Τα τμήματα λειτουργούν πρωινές και απογευματινές ώρες.
Η ολοκλήρωση του προβλεπόμενου κύκλου σπουδών δίνει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να συμμετέχουν με επιτυχία στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας της Γ.Γ.Δ.Β.Μ., προϋπόθεση για την απόκτηση από τους Υπηκόους τρίτων χωρών του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος, σύμφωνα με την ελληνική Νομοθεσία για το Σύστημα Πιστοποίησης.
Στόχος του Δήμου Πύλου – Νέστορος είναι η διεύρυνση του εν λόγω Προγράμματος και σε όλο το Δήμο και απόφασή μας είναι η στήριξη των μεταναστών και η ενσωμάτωσή τους στην κοινωνική ζωή του Δήμου μας.


Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) του Νομού Μεσσηνίας (Παλαιό Δημ. Σχολείο – Αντικάλαμος), σε Δήμους και σε ΚΕΠ.
Τηλ.: 27210 32336 - kstoforos@ideke.edu.gr
Υπεύθυνη Εκπαίδευσης: Κανελλοπούλου Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου