Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Δραστηριότητες της Ορνιθολογικής Εταιρείας στη Γιάλοβα


Δραστηριότητες με αποδέκτες τα παιδιά διοργανώνει στη Γιάλοβα η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ). Ειδικότερα, η ΕΟΕ από κοινού με το Navarino Foundation και την υποστήριξη της BirdLife International, προκηρύσσουν παιδικό διαγωνισμό παραμυθιού με θέμα: «Το Παραμύθι της Γιάλοβας: ένα ταξίδι στον κόλπο του Ναβαρίνου». Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 έως 13 χρόνων, τα οποία στην ιστοσελίδα www.navarinotale.com μπορούν να βρουν πληροφορίες, τους όρους συμμετοχής, όπως και τα βραβεία του διαγωνισμού, αλλά και να μάθουν για την προστατευόμενη περιοχή της Λιμνοθάλασσας Γιάλοβα.
Βασικός στόχος του διαγωνισμού -που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας- είναι η ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής της Λιμνοθάλασσας Γιάλοβα, στην Πύλο, περιοχή που περιλαμβάνεται στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο “Natura 2000” λόγω της σημαντικότητάς της για την άγρια φύση.
Σημειώνεται παράλληλα ότι στη Γιάλοβα υλοποιείται και φέτος πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και δραστηριότητες με γενικό τίτλο «Γνωρίζοντας τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας» και συμβολική συμμετοχή 2 ευρώ ανά μαθητή. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στη Γιάλοβα απευθύνονται σε μαθητές προσχολικής αγωγής, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και είναι προσαρμοσμένες στις ηλικιακές ομάδες των μαθητών.
Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό την παρουσίαση των διαφορετικών οικοσυστημάτων ενός υγρότοπου και τη λειτουργία τους στην αλυσίδα της φύσης. Παράλληλα στοχεύει στην υποστήριξη των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που εκπονούν τα σχολεία (σε σχέση με υγρότοπους, άγρια ζωή, φυσικό περιβάλλον κ.λπ.).
Οι μαθητικές ομάδες που θέλουν να συμμετάσχουν στη δράση αυτή μπορούν να επιλέξουν μία από τις τρεις παρακάτω εκδοχές:
Ι. Εκπαιδευτική περιήγηση στο «Μονοπάτι της φύσης»
ΙΙ. Εκπαιδευτική περιήγηση στη λιμνοθάλασσα
ΙΙΙ. Υλοποίηση ημερησίου προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 22/04/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου