Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Κορώνη Γιόρτασε χθες την Παναγία Ελεήστρια

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη η πόλη της Κορώνης γιόρτασε χθες την πολιούχο και προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια. Το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και αρκετούς ιερείς της περιοχής, κατά τη διάρκεια της οποίας χειροθέτησε αρχιμανδρίτη τον ιερομόναχο Ιάκωβο Παναγιωτόπουλο, τον οποίο τοποθέτησε ιερατικό προϊστάμενο του προσκυνήματος της Ελεήστριας.
Στη συνέχεια, έγινε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πύλου - Νέστορος και ανδρών του Λιμενικού, στους κεντρικούς δρόμους της γραφικής Κορώνης, κατά την οποία παρέστησαν ο υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς, οι βουλευτές Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέας Βουδούρης και Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και άλλοι δήμαρχοι του νομού, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, οι πολιτευτές Λεωνίδας Φιλιππόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, καθώς και εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας.
Μετά το πέρας της λιτανείας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας παρέθεσε γεύμα στους επίσημους προσκεκλημένους. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, επίσης, οι ανιψιές του μακαριστού Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου Δασκαλάκη, Φανή και Αναστασία Δασκαλάκη, ενώ για το απόγευμα της χθεσινής μέρας είχε προγραμματιστεί επίσημη εκδήλωση τιμής και μνήμης, στο χώρο του ιερού προσκυνήματος, για το μακαριστό ιεράρχη.

"ΘΑΡΡΟΣ" 30/04/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου