Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Αυτοψίες στο δρόμο εισόδου και στο λιμάνι της Κορώνης


Αυτοψίες από τεχνικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με επικεφαλής το διευθυντή Παναγιώτη Γιαννακέα, πραγματοποιήθηκαν χθες στο δρόμο εισόδου της Κορώνης, στο σημείο της κατολίσθησης και στο λιμάνι, στο έργο αποκατάστασης των ζημιών.
Παρουσία της αντιδημάρχου Πύλου-Νέστορος Πελαγίας Λευτάκη, του επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" Θανάση Πετράκου και του μελετητή του έργου αποκατάστασης - προστασίας που αναμένεται να ενταχθεί στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, στο σημείο της κατολίσθησης, ο ιδιοκτήτης του γειτονικού κτήματος Γιάννης Παντελόπουλος συμφώνησε να παραχωρήσει το κτήμα του για να διευκολύνει την εκτέλεση των εργασιών. Εκεί εξετάστηκε η δημιουργία και ενός δεύτερου αγωγού ομβρίων, που θα συγκεντρώνει τα νερά που έρχονται από την πάνω πλευρά του δρόμου.

Στο λιμάνι επιβεβαιώθηκε ότι είναι ψηλό το σημείο αποκατάστασης του δαπέδου του μόλου και πως δυσχεραίνει την πρόσβαση των ψαράδων στις βάρκες τους. Ετσι δόθηκε εντολή στον ανάδοχο να φτιάξει σιδερένιες σκάλες που θα διευκολύνουν την πρόσβαση. Οριστικοποιήθηκε πως το άνοιγμα - κενό του μόλου θα κλείσει με φυσικούς ογκόλιθους, σε ύψος που δε θα κόβουν τη θέα προς το κάστρο. Οι αυτοδιοικητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες είδαν επίσης το μονομπλόκ που κλείνει το μόλο και θα δυσκολέψει τη συνέχιση των εργασιών στο υπόλοιπο τμήμα των 100 μέτρων έως το φάρο, οι οποίες ο κ. Γιαννακέας είπε πως θα γίνουν από τη θάλασσα με μπίγα, πλωτό γερανό.
Αυτοψίες έγιναν ακόμα, από το διευθυντή Συγκοινωνιακών Εργων Σταύρο Καρτερολιώτη και το μηχανικό Κυριάκο Μπεχράκη: Στον κόμβο εισόδου στην Κορώνη, στη Γερακάδα, στο σημείο που αγοράστηκε κτήμα και μεγάλωσε ο χώρος όπου εξετάζεται η δημιουργία κυκλικού κόμβου. Και στο δρόμο Κορώνη - Βασιλίτσι, στο έργο της βελτίωσης, για τους αγωγούς των ομβρίων που προβλεπόταν να γίνουν.

Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 29/04/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου