Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ Ευχαριστίες προς τους Πύλιους από τους Μεσσήνιους του Μίσιγκαν


Θερμές ευχαριστίες προς τους Πύλιους οι οποίοι πήραν μέρος στις εκδηλώσεις που έγιναν στο
Ντιτρόιτ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, εκφράζει ο Σύλλογος Μεσσηνίων του Μίσιγκαν. Σε επιστολή που έστειλαν σημειώνουν τα εξής:
“Σας γράφουμε από τον ελληνισμό της διασποράς, την Ελληνική Κοινότητα Μεσσηνίων του Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών. Στη φιλόξενη τούτη τη χώρα που ζούμε, κάθε χρόνο γιορτάζουμε την ημέρα της ελληνικής μας ανεξαρτησίας, την 25η Μαρτίου, που για λόγους κλίματος γιορτάζεται λίγο αργότερα.
Η γιορτή διαθέτει επισημότητα και περιλαμβάνει παρελάσεις, λόγους, ελληνικά τραγούδια και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Η γιορτή τελειώνει με δοξολογία, χοροστατούντος του μητροπολίτου της περιοχής παρουσία επισήμων της ελληνικής κοινωνίας και των τοπικών αμερικανικών αρχών.
Τους χορούς μας τους χαρίζουν κάθε χρόνο συγκροτήματα από διάφορα μέρη της γενέτειρας. Εφέτος η τιμή δόθηκε στο χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Κυριών Πύλου Μεσσηνίας. Ολο το συγκρότημα αποτελείτο από 32 άτομα. Στα άτομα αυτά περιλαμβάνονται η πρόεδρος κ. Νίκη Κωσταντακοπούλου, η αντιπρόεδρος κ. Βούλα Γιαννούτσου, το χορευτικό συγκρότημα αποτελούμενο από 12 άνδρες και 12 γυναίκες και τον θαυμάσιο εκπαιδευτή τους κ. Μιχάλη Σακκά. Ολόκληρη η ομάδα συνοδεύθηκε από την Πύλο στο Ντιτρόιτ και επιστροφή από το δήμαρχο Πύλου κ. Δημήτρη Καφαντάρη και τον αιδεσιμότατο αρχιμανδρίτη της Μητροπόλεως Μεσσηνίας κ. Θεόκλητον Λαμπρινάκο. Μας χάρισαν με την παρουσία τους στιγμές αλησμόνητες. Θα ήταν σοβαρή παράλειψη εκ μέρους μας αν δεν εκφράζαμε την απόλυτη ικανοποίησή μας με ένα ευχαριστώ δημόσια. Μας δώσανε την ευκαιρία να χαρούμε τους εθνικούς μας χορούς με τα παιδιά της Πύλου και τα παιδιά μας, τον ίδιο χρόνο και στον ίδιο ρυθμό, τον ελληνικό. Μας δόθηκε η ευκαιρία να αναβαπτίσουμε τις τοπικές μας παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά μας, στα νάματα της γενέτειρας μέσω των ανθρώπων αυτών, όπως τα φέρανε από την Πύλο ίσως με κάποια μακρινά υπολείμματα από τον αρχαίο βασιλιά, τον Νέστορα!
Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία


      Ο Πρόεδρος
Αναστάσιος Τομαράς


    Ο Γραμματέας
Γιάννης Διονυσόπουλος


"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 20/05/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου