Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Υγεία Στο ΕΣΠΑ τα Ιατρεία Μεθώνης, Πεταλιδίου και Άριος

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γεώργιος Μπέζος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρέλαβαν την απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Νικολάου Πολύζου, σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται η σκοπιμότητα της ένταξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου, του ΕΣΠΑ 2007-2013, των περιφερειακών ιατρείων δ.δ. Μεθώνης, δ.δ. Πεταλιδίου και δ.δ. Άριος.
Αναλυτικά, ο συνολικός προϋπολογισμός των τριών ανωτέρω Π.Ι. αγγίζει το ποσό των 450.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, και επιμερίζεται σε 360.000 ευρώ για την κατασκευή των κτηριακών υποδομών και σε 90.000 ευρώ για την προμήθεια του απαιτούμενου ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.  
Σύμφωνα με την απόφαση, φορέας υλοποίησης των έργων ορίζεται το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, μιας και διαθέτει διαχειριστική επάρκεια τύπου Α’ και Β’.
Κατόπιν της συγκεκριμένης απόφασης ο κ. Μπέζος δήλωσε: «Με αισθήματα ικανοποίησης και χαράς διαπιστώνουμε καθημερινά ότι η συλλογική προσπάθεια για την Υγεία στο νομό μας, που ξεκίνησε μεθοδικά και συντονισμένα πριν από περίπου ένα χρόνο, επιτυγχάνει πια τους στόχους που είχαν τεθεί. Η σημερινή εξέλιξη στο θέμα της κατασκευής των νέων Π.Ι. Μεθώνης, Πεταλιδίου και Άριος σηματοδοτεί και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η δύναμη σε έναν τόπο είναι οι ίδιοι του οι άνθρωποι, μέσα από τους φορείς και τους θεσμούς που εκπροσωπούν. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η διοίκηση του νοσοκομείου μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση τους τελευταίους εννέα μήνες εργάστηκαν σκληρά και συντονισμένα και κατάφεραν, από τη σύλληψη μίας δημιουργικής ιδέας, να οδηγηθούν καθημερινά, βήμα βήμα, στην υλοποίησή της. Πρώτα με την εύρεση και την παραχώρηση, με συμβολαιογραφικές πράξεις, των οικοπέδων και στη συνέχεια με τη σύνταξη των μελετών, επιτεύχθηκε η ωριμότητα των πράξεων για την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες μου που εργάζονται καθημερινά για το σκοπό αυτό και, βέβαια, τους πρώην και νυν δημάρχους, στους αντίστοιχους Δήμους, σε συνεργασία με τις τεχνικές τους υπηρεσίες, που συνέβαλαν και συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις. Η απόφαση μαζί με την αντίστοιχη για την κατασκευή του Π.Ι. Βλαχόπουλου ανοίγει το δρόμο της υποβολής των τεχνικών δελτίων στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την έκδοση των πράξεων ένταξης στο ΕΣΠΑ».
 
"ΘΑΡΡΟΣ" 05/05/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου