Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Τουρλού και μπουρδέτο η παραλία της Πύλου


Δεν θα κουραζόμαστε να το γράφουμε, ούτε και θα απογοητευόμαστε για το γεγονός της άσκησης καθηκόντων και αρμοδιοτήτων στον παραλιακό άξονα της Πύλου όπου ο εκάστοτε δήμαρχος (σήμερα ο Καφαντάρης) ασκεί δημαρχοντία μέχρι την προκυμαία και στην προκυμαία ο Τζάννες.
Η σύγκρουση αρμοδιοτήτων στον τομέα αυτό, το πολυκαθεστώς που υφίσταται, έχει ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Αρνητικό πρόσημο σχετικά με την ανάπτυξη, την καθαριότητα, τα έργα υποδομής κ.ά. Στην Πύλο παίζεται η κολοκυθιά. Από δω είναι ο δήμος, από κει μέχρι εκεί το Λιμενικό Ταμείο. Γιατί να είναι το Λιμενικό Ταμείο; Ποιος να είναι; Καραγκιοζιλίκια. Και κάτι χειρότερο όμως, γιατί προσβάλλεται ο Καραγκιόζης ο οποίος είναι μυθικό πρόσωπο.
Η κατάσταση αυτή με το Λιμενικό Ταμείο, που ασκεί διοίκηση από την Καλαμάτα και εισπράττει
και από την Πύλο, μπορεί να παρομοιαστεί με μαγειρικό έδεσμα που συναντάται στη Μεσσηνία και το λένε «τουρλού». Το εν λόγω έδεσμα αποτελείται από λαχανικά και ζαρζαβατικά συμπεριλαμβανομένης και της πατατούλας, η οποία του πάει γάντι. Ενα άλλο έδεσμα που αποτελείται από διάφορα υλικά και σχετίζεται με τις ανακατωσούρες και μπορεί κανείς να κάνει αναγωγή στο δημόσιο βίο είναι κερκυραϊκής προέλευσης και ονομάζεται «μπουρδέτο».
Αυτό το έδεσμα αποτελείται από ψάρια, σκορπίνες, κρεμμυδάκι χλωρό και ξερό, καροτάκι και άλλα ζαρζαβατικά πολλών ειδών, καθώς και φυτικά μυρωδικά στην κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτας. Καλή σας όρεξη, κύριοι εξουσιαστές του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας.
Δήμαρχε: Εάν μπορέσεις να πάρεις το Λιμενικό Ταμείο φέρνοντάς το στην Πύλο, εδώ που ήταν, θα κάνεις την υπέρβαση. Αλλιώς βάλε μια μεγάλη πινακίδα στην πλαζ, εκεί που είναι αρμόδιο το Λιμενικό Ταμείο, που να γράφει «Λιμενικό Ταμείο» και παράτα τα έτσι. Δεν είναι στις αρμοδιότητες σου οι εργασίες οι οποίες θα κοστίσουν χρόνο και χρήμα στο δήμο μας.
Οσο για την πλαζ, που το τσιμέντο σηκώθηκε επικίνδυνα, αν σκοντάψει κανείς τώρα που κάνουν μπάνιο θα σας τρέχουνε.

Του Τάκη Αλεξάκη "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 14/05/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου