Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ο Γιώργος Μαργαρίτης στη Γιάλοβα


Με τον αδερφικό του φίλο, τον γιατρό Νίκο Μαθιό από τη Χώρα, βρέθηκε το Σάββατο για άλλη μια φορά στην περιοχή μας ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης.
Συχνά πυκνά οι δύο φίλοι αφήνουν πίσω τoυς τις σκοτούρες της Αθήνας και κατεβαίνουν, αλλάζουν ειδικότητα και γίνονται αγρότες: Ποτίζουν τις ελιές του γιατρού, τις κλαδεύουν και ό,τι άλλο χρειάζεται το κτήμα, απολαμβάνοντας επίσης τα μεζεδάκια και το
κρασάκι στα ταβερνάκια.

Συζητώντας την ιστορία του ο Γιώργος Μαργαρίτης, έφυγε από το χωριό του το Πετρωτό Τρικάλων σε ηλικία 16 χρονών για να βρει την τύχη του στην Αθήνα, δουλεύοντας όπου έβρισκε μεροκάματο. Το πάθος του να γίνει τραγουδιστής είχε αφετηρία από το δημοτικό σχολείο, έχοντας το τραγούδι ως πρώτη επιλογή και δεύτερη τα γράμματα. Κάποια μέρα τον σήκωσε ο δάσκαλος να πει το μάθημα. Θαρραλέος ο Γιώργος και με τον παιδικό αυθορμητισμό, του λέει «δάσκαλε δεν ξέρω να σου πω το μάθημα, να σου πω ένα τραγούδι;». Αντε τώρα να μαλώσει ο δάσκαλος το μαθητή επειδή ήταν αδιάβαστος. Αντιθέτως - αυτό έγινε σύστημα για τον δάσκαλο ο οποίος ήταν μουσικόφιλος, και όταν ο Γιώργος δεν ήξερε μάθημα τού έλεγε «έλα, τραγουδά τώρα».
Παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος στην ταβέρνα «Μαίανδρος» βρέθηκε με το φίλο του ως πελάτης, ενέδωσε στην επιθυμία του κοινού να τραγουδήσει. Ο Θοδωρής Τσέρτος στο μπουζούκι και ο Θόδωρος Νικολόπουλος στο συνθεσάιζερ, που παίζουν κάθε Σάββατο στο «Μαίανδρο», χωρίς πρόβα τα πήγαν άριστα με τον Γιώργο.
Για εκείνους που αποφεύγουν τη σημερινή μουσική φαυλότητα και τους εφήμερους σταρ, ο Γιώργος Μαργαρίτης έρχεται συχνά στη Μεσσηνία δίνοντας παραστάσεις σε αρκετές πόλεις. Η Μεσσηνία, λέει, είναι η αγαπημένη του περιοχή.
Η ιδιαίτερη φωνή του έχει πολλούς ακροατές. Είναι γεγονός αυτό. 

Τ.Αλ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 14/05/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου