Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Το Ειρηνοδικείο Πύλου να στεγαστεί σε δημόσιο κτήριο ΖΗΤΗΣΕ Ο ΜΑΡΓΕΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Η μεταφορά του Ειρηνοδικείου Πύλου σε δημόσιο κτήριο, καθώς και η πλήρωση των κενών θέσεων υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, ήταν μεταξύ των θεμάτων που ο πρόεδρος Κώστας Μαργέλης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου έθεσαν χθες στη βουλευτή Νάντια Γιαννακοπούλου.
Η βουλευτής, ως μέλος και της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημό-σιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, επεδίωξε η ίδια τη συνάντηση -η οποία έγινε στο εντευκτήριο του Δικηγορικού Συλλόγου- προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι της Καλαμάτας στην καθη-μερινότητά τους.

Η κ. Γιαννακοπούλου, ορμώμενη από τη διαπίστωση του προέδρου του συλλόγου για τις καθυστερήσεις στην εκδίκαση των υποθέσεων, τόνισε την ανάγκη για δομικές αλλαγές στη δικαιοσύνη. Υπενθύμισε επίσης πως η κυβέρνηση πέρασε πρόσφατα 2 νόμους για την επίσπευση της διοικητικής και ποινικής δίκης.
Ο Κώστας Μαργέλης στην προσφώνη-σή του αναφέρθηκε ακόμη στη δυσκολία -εξαιτίας της οικονομικής κρίσης- ενός μέσου πολίτη να προσφύγει στη δικαιοσύνη, δεδομένου ότι οι νομικές υπηρεσίες έχουν ακριβύνει σε απαγορευτικό βαθμό. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στο χρόνιο ζήτημα της καθα-ριότητας στο Δικαστικό Μέγαρο Καλα-μάτας, ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών από την Πολιτεία για την πρόσληψη καθαριστριών.

Ν.Κ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 28/05/2011

Σε πιο κτίριο αλήθεια; Υπάρχει κάποιο δημόσιο κτίριο που μπορεί να μεταφερθεί το Ειρηνοδικείου Πύλου; Αν όμως κάποιος πρώην δήμαρχος είχε, αντί να μαλώνει με τον υπουργό, καταφέρει να πάρει το ελάχιστο που εδικαιούτο η Πύλος από την περιουσία του ΑΣΟ θα μπορούσε πιθανόν και με ένα δάνειο να εξασφαλίσει όλο το τετράγωνο των αποθηκών μέσα στην Πύλο. Εκεί θα μπορούσε να γίνει το διοικητήριο της Πύλου με υπόγειο parking και όλες τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες συγκεντρωμένες καθώς και με ένα πολιτιστικό κέντρο που λείπει από την Πύλο και που εξ' αιτίας του εν λόγω και πάλι δημάρχου και της μικρόψυχης πολιτικής του δεν υπάρχει.

Κώστας....

2 σχόλια:

  1. μην ξενάς το κτίριο του παλιού γυμνασίου! ..... να επιστρέψει επιτέλους στο Δήμο! .... σήμερα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ Ο ΚΟΥΡΑΔΑΣ ΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή