Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Παν. Λύρας Έχουμε ανάγκη από καταναλωτικό «πατριωτισμό»

Έναν άλλον τρόπο επικοινωνίας και προσέγγισης εγκαινιάζει απόψε το βράδυ η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, με μια εκδήλωση διαφορετική απ’ όσες μας έχει συνηθίσει έως σήμερα, η οποία και θα διεξαχθεί στις 8.00 στο ξενοδοχείο «Elite» με κεντρικό ομιλητή τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Ιωάννη Μιχελάκη. Κεντρικό σύνθημα επιλέχτηκε να είναι το «Στηρί_ΖΩ μεσσηνιακά», με στόχο την προβολή και τη στήριξη των μεσσηνιακών προϊόντων. Ο γενικός συντονισμός ανήκει στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Περικλή Μαντά, ενώ την ευθύνη στο επικοινωνιακό κομμάτι έχει ο γενικός γραμματέας της ΝΟΔΕ Παναγιώτης Λύρας, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος διαδικτύου της Νομαρχιακής.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων, ενώ θα γίνει και έρευνα μεταξύ των παρευρισκομένων για τα μεσσηνιακά προϊόντα.
Για τη διαφορετικότητα της εκδήλωσης μίλησε στο «Θ» ο κ. Λύρας.

-Αποτελεί ευχάριστη έκπληξη η πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ, η οποία ξεφεύγει από τα στενά κομματικά στερεότυπα. Ποιος είναι ο στόχος της εκδήλωσης;
Ακούγεται ως αυτονόητη η στήριξη της τοπικής αγοράς και των επιχειρήσεων, αλλά σε αυτές τις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε, η στήριξη και η προβολή των μεσσηνιακών προϊόντων είναι αναγκαίος όρος της επιβίωσής μας. Η αλληλεγγύη μεταξύ μας είναι κρίσιμη και απολύτως χρήσιμη για να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τα στοιχειώδη! Το εισόδημά μας, η διατήρηση των θέσεων εργασίας μας, η ενίσχυση του εθνικών μας εσόδων, η επιβίωση των ασφαλιστικών μας ταμείων. Ο τόπος μας είναι μικρός, αλλά η ανάγκη μας μεγάλη και θα πρέπει με έναν άμεσο «καταναλωτικό πατριωτισμό» να καταναλώνουμε αυτά που παράγουμε!

-Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει και έκθεση;
Επιτρέψτε μου, πριν σας απαντήσω, να τονίσω ότι στόχος αυτής της πολιτικής μας πρωτοβουλίας είναι τα… πάντα! Δηλαδή, το μήνυμά μας είναι να ενισχύσουμε όλες τις επιχειρήσεις που παράγουν, μεταποιούν, εμπορεύονται ή κάνουν παροχή υπηρεσιών στην περιοχή μας.
Δόξα τω Θεώ, στη Μεσσηνία έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε προϊόντα που ικανοποιούν την αναζήτηση του καταναλωτή, όχι μόνο για αυθεντικά, υψηλής ποιότητας και νόστιμα τρόφιμα, ποτά και τσιγάρα, γνωστά σε όλον τον κόσμο, αλλά και πολλούς τομείς της καθημερινής μας ζωής. Αυτή είναι και η απόλυτη προτεραιότητά μας! Στην καθημερινή ενίσχυση της ίδιας μας της «τσέπης». Εμείς οι Έλληνες, την ώρα που δανειζόμαστε από τους ξένους, επιβάλλεται να στηρίξουμε το διπλανό μας, κατ’ ουσία τον ίδιο μας τον εαυτό!
Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων από ιδιώτες και από μέλη των τοπικών μας επιτροπών που αντιπροσωπευτικά θα επιδεικνύουν τα προϊόντα κάθε περιοχής. Επίσης, όλοι οι παρευρισκόμενοι θα πάρουν και από μια τσάντα που θα περιέχει δείγματα της μεσσηνιακής παραγωγής.
Σημαντική είναι και η έρευνα που θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, με απλό αλλά αξιόπιστο τρόπο. Με τη μελέτη αυτή θα αξιολογηθεί ο βαθμός προτίμησης, αλλά και τα ποιοτικά στοιχεία αυτής προς τα τοπικά προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει ο τόπος μας.
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν μετά την επεξεργασία τους.

-Πολιτικά τι σημαίνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να στείλει σε αυτή την εκδήλωση τον κ. Ιωάννη Μιχελάκη;
Ο κ. Μιχελάκης μας τιμά με την παρουσία του και εμείς τον καλωσορίζουμε στην πατρίδα του προέδρου, που έχει ανθρώπους μπροστά σε όλους τους αγώνες της παράταξής μας, που αγαπούν τον τόπο τους και στηρίζουν δεκαετίες τώρα τον αυριανό πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Τον πρόεδρό μας, που πρόσφατα έδωσε ολοκληρωμένο πολιτικό σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας, που σαφώς προϋποθέτει και την ανασύσταση της παραγωγικής μας βάσης. Πελάτες και καταναλωτές είμαστε όλοι μας και έχουμε καθήκον να στηρίξουμε μεσσηνιακά!

-Να περιμένουμε κι άλλες πρωτότυπες εκδηλώσεις από τη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας;
Η εκδήλωση έχει το νόημα της επανεκκίνησης της τοπικής οικονομίας, από την οποία μόνο κέρδος θα έχουμε όλοι! Προφανώς θα υπάρξει δυναμική συνέχεια, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους. Και ως ΝΟΔΕ και ως ενεργοί πολίτες αυτής της πατρίδας πιστεύουμε ότι για να αποκαταστηθεί η τραυματισμένη εικόνα των πολιτικών κομμάτων θα πρέπει οι ενασχολούμενοι με τα πολιτικά να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες με το προσωπικό τους παράδειγμα και τη στάση ζωής τους! Τώρα που η κοινωνία αποδοκιμάζει τους κάθε είδους «διαδρομιστές» όλων των αποχρώσεων, δρόμους ανοίγουν αυτοί που είναι «ένα» με την κοινωνία!
Θα σας πω μόνο ότι εντός του μήνα και με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός έτους της θητείας της σημερινής Διοικούσας Επιτροπής, θα γίνει παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη  "ΘΑΡΡΟΣ" 28/05/2011











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου