Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Σε Ανθεια και “Πράκτικερ” κολλάει ο αυτοκινητόδρομος

 Στην ευθεία της Ανθειας και στον κόμβο της Σπερχογείας (στο ύψος του “Πράκτικερ“) εξακολουθεί να καθυστερεί η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου μέσα στα όρια της Μεσσηνίας. Οι καθυστερήσεις αυτές, εκτιμούν παράγοντες του “Μορέα“ και του υπουργείου Υποδομών, έχουν πάει το έργο τουλάχιστον 2 μήνες πίσω και θα πρέπει να “τρέξουν“ τις εργασίες, για να προλάβει να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος έως το Νοσοκομείο μέσα στο 2011.
Στην ευθεία της Ανθειας παραμένει η εκκρεμότητα με τα αρχαία, καθώς ο φάκελος εστάλη στο ΚΑΣ από την ΛΗ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων μόλις τις προηγούμενες μέρες. Και το ΚΑΣ θα πρέπει να δώσει την έγκριση για τη συνέχιση των εργασιών στο συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο προβλέπεται κατασκευή γέφυρας του αυτοκινητόδρομου, με “βύθισμα“ του υφιστάμενου
δρόμου. Στην απέναντι πλευρά, σε κτήμα με ελιές, δεν έχει εκδοθεί ακόμα η απόφαση διοικητικής αποβολής της ιδιοκτήτριας, που διαφωνεί με την απαλλοτρίωση. Πράξη διοικητικής αποβολής αναμένεται και για ιδιοκτήτη ακινήτου στον κόμβο της Σπερχογείας, δίπλα στο “Πράκτικερ“, για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του κόμβου.
Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες σ’ όλο το υπόλοιπο έργο μέσα στη Μεσσηνία. Στη γέφυρα στην παλιά κοίτη Παμίσου στον Αγιο Φλώρο οι εργασίες προχωρούν με ιδιαίτερη προσοχή, λόγω του βάλτου και του κινδύνου των καθιζήσεων.
Με καλούς ρυθμούς προχωράει και η κατασκευή της δυτικής απόληξης, του δρόμου που θα συνδέσει τον αυτοκινητόδρομο με το δρόμο Ασπροχώματος -Μεσσήνης κοντά στο αεροδρόμιο. Στο συγκεκριμένο δρόμο σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής γέφυρας στον ποταμό Αρι, νότια της Μικρομάνης.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 08/05/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου