Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ Κατατίθεται ο φάκελος για την είσοδο της Κορώνης


«Αυτή την εβδομάδα θα κατατεθεί στη Διαχειριστική Αρχή Πελοποννήσου ο φάκελος για την είσοδο της Κορώνης για να υπάρξει διαδικασία ένταξης στο ΕΣΠΑ», δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρ. Μαλαπάνης. Η δήλωση έγινε με αφορμή τις αποφάσεις στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, για την ένταξη στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ της εισόδου της Κορώνης, της προστασίας από την κατολίσθηση με 2,3 εκ. ευρώ και του τμήματος γέφυρα Τζάνε - Καλαμάκι στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη με 18,5 εκ. ευρώ.
Μιλώντας για το έργο της Κορώνης, ο κ. Μαλαπάνης είπε ότι «είναι άκρως εξειδικευμένο έργο, με 220 μέτρα με συνεχείς πασσάλους διαμέτρου 1 μέτρου και βάθους 14 μέτρων και αγκυρώσεις. Θα διασφαλίσει άπαξ δια παντός την είσοδο της Κορώνης».
Για το τμήμα από τη γέφυρα Τζάνε έως και μετά το Καλαμάκι με παράκαμψη του Πεταλιδίου, όπου οι απαλλοτριώσεις υπολογίζονται στα 2 εκ. ευρώ, ο αντιπεριφερειάρχης μίλησε για αρχή της υλοποίησης του άξονα Ριζόμυλος - Κορώνη και παρατήρησε πως αυτό θα χρειαστεί περισσότερο καιρό για τα τεύχη δημοπράτησης, την επικαιροποίηση των μελετών και τις εγκρίσεις.
Ο κ. Μαλαπάνης επεσήμανε ότι το επόμενο έργο που θα βάλουν μπρος για να το ετοιμάσουν για το ΕΣΠΑ, είναι η προστασία της ανατολικής ακτής (από Μικρή Μαντίνεια έως Κιτριές), όπου θα προτείνουν κατά προτεραιότητα την ένταξη του Ακρογιαλίου.

 Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 22/06/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου