Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ο δρόμος Σουληνάρι - Κορυφάσιο σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ


Τις διαδικασίες για το έργο βελτίωσης του δρόμου Σουληνάρι - Κορυφάσιο προωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Στη σημερινή συνεδρίαση πρόκειται να γνωμοδοτήσει επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Το μήκος του δρόμου είναι 13,8 χιλιόμετρα, το πλάτος του 11 μέτρα, ενώ σχεδιάζονται 9 ισόπεδοι κόμβοι.
Σύμφωνα με τη μελέτη που υλοποίησε η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας με χρηματοδότηση από τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, προβλέπεται: Βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου από Σουληνάρι έως σχεδόν το Φουρτζή. Παράκαμψη του Φουρτζή από τη νότια πλευρά και διέλευση του νέου δρόμου ανάμεσα σε Ανω και Κάτω Κρεμμύδια και συνέχιση της νέας χάραξης, που θα συναντάει τον υφιστάμενο δρόμο στο Κρεμμυδέικο νεκροταφείο. Από κει και κάτω βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου στη Γλυφάδα και στην Ικλαινα μέχρι το Κορυφάσιο, το οποίο θα παρακάμπτει από τη βόρεια πλευρά. Ο δρόμος θα καταλήγει στην εθνική οδό Κυπαρισσία - Πύλος.
Σε ενημερωτικό φυλλάδιο του τέως νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου προς τον μέχρι πρότινος υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα το Μάρτιο του 2010, με το οποίο ζητεί την ένταξη του έργου στο τομεακό του υπουργείου, το κόστος της κατασκευής του εκτιμάται στα 110 εκ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου έχει απαλλοτριώσεις.

 Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/06/2011

1 σχόλιο:

  1. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ 110 ΕΚΑΤ. Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ-ΠΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή