Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Ζαμπέτας και πανσέληνος

Όσοι ανηφόρισαν χθες βράδυ μέχρι την ακρόπολη του Νιόκαστρου, στην Πύλο, εκτός από το ολόγιομο φεγγάρι απόλαυσαν και μια καταπληκτική μουσική βραδιά αφιερωμένη στο Γιώργο Ζαμπέτα. Δυο νεανικές φωνές, της Ειρήνης Καζάνα και του Γιώργου Λιαράκου, απέδωσαν καταπληκτικά  τα τραγούδια που όλοι μας έχουμε τραγουδήσει και έχουμε ακούσει σε ταινίες του παλιού καλού Ελληνικού κινηματογράφου. Οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης ήταν: Γιάννης Σταθόπουλος τραγούδι, μπουζούκι και μπαγλαμάς.  Στέλιος Τσαγκλής μπουζούκι και μπαγλαμάς, Θάνος Γουρνάς ακουστική κιθάρα. Ηλίας Νικολακόπουλος πλήκτρα. Πέτρος Τζέκος κρουστά. Χρήστος Κεχρής μπάσο.
Ο Γιάννης Σταθόπουλος είναι ο άνθρωπος που έχει δώσει όλο του το νεανικό ενθουσιασμό στο να δημιουργήσει αυτό το υπέροχο λαϊκό συγκρότημα. Δεν είναι μόνο αυτό όμως το "κατόρθωμά του". Σαν μαέστρος στη φιλαρμονική της Πύλου, εδώ και μερικά χρόνια, και σαν ιδιοκτήτης ωδείου έχει προσφέρει ευκαιρίες στα παιδιά της περιοχής να μάθουν μουσική και να ασχοληθούν σοβαρά με κάτι που τους γαληνεύει την ψυχή και τους δίνει ερεθίσματα για παραπέρα αναζητήσεις. Και τα άλλα τμήματα του ωδείου, όταν κατά καιρούς παρουσιάζουν τη δουλειά τους, δείχνουν ότι ο Γιάννης  Σταθόπουλος είναι ένας επαγγελματίας με τη σωστή έννοια της λέξης.  Ο Γιάννης "ποιεί" πολιτισμό σε αυτούς τους δύσκολους και πονηρούς καιρούς. Ο Γιάννης, με τις άοκνες προσπάθειές του ρίχνει λίγο φως στις μαύρες μέρες μας.
 Ο σύλλογος των Πυλίων της Αθήνας "ΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ" αναγνωρίζοντας τη προσφορά του στα  μουσικά δρώμενα της Πύλου με μεγάλη ευχαρίστηση έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμά του για ενίσχυση της φιλαρμονικής Πύλου. Ο σύλλογός μας το 2009 διέθεσε  τέσσερις χιλιάδες τριακόσια ευρώ (4.300) για αγορά νέων οργάνων καθώς και αναλώσιμων ειδών και το 2010 το ποσό των επτά χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (7.700) για την αγορά ενός ηλεκτρικού πιάνου.
Θα είμαστε πάντα κοντά σε τέτοιες αξιέπαινες προσπάθειες που βοηθούν τα νέα παιδιά της Πύλου να γίνουν καλύτεροι πολίτες. Πιστεύουμε ότι, ο πολιτισμός - και η μουσική είναι μια μορφή πολιτισμού - είναι το στοιχείο που απωλέσθηκε από την καθημερινότητά μας γι' αυτό και φθίνουμε σαν κοινωνία.

Κώστας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου