Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

300 σελίδες γεμάτες Μεσσηνία στο περιοδικό "Icons"

Ένα μεγάλο αφιέρωμα 300 σελίδων στη Μεσσηνία περιλαμβάνει το αυγουστιάτικο τεύχος του περιοδικού «ICONS», που μόλις κυκλοφόρησε.
Ξεκινά από την Costa Navarino, με τις πολυτελείς εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της στο Ρωμανό της Πυλίας και συνεχίζει με την πόλη της Καλαμάτας για την οποία ο εκδότης, Τάσος Δούσης, σημειώνει: «Έτσι όπως την είδα, είναι ο ιδανικός τόπος για να ζεις, να δουλεύεις, να διασκεδάζεις και να κάνεις διακοπές!».
Ακολουθούν εκτενή οδοιπορικά σε Καρδαμύλη, Στούπα, Πύλο, Γιάλοβα, Μεθώνη, Κορώνη, Φοινικούντα, Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Μαραθόπολη, όπου υπάρχουν προτάσεις για ευχάριστη διαμονή, καλό φαγητό, ωραίες παραλίες και άπειρα στέκια διασκέδασης.
Το πολυσέλιδο αφιέρωμα περιέχει, επίσης, συνεντεύξεις και αναφορές σε ανθρώπους, καταστήματα και επιχειρήσεις του νομού, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, ο οποίος, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, κατάφερε να κάνει τη Μεσσηνία διεθνή τουριστικό προορισμό, μέσα από τη μεγάλη επένδυση της ΠΟΤΑ (Costa Navarino).
Στην ενότητα «Μπουκιά και συχώριο» μάγειροι και μαγείρισσες εστιατορίων της Μεσσηνίας προτείνουν τοπικές παραδοσιακές, αλλά και γκουρμέ γεύσεις, ενώ στο κομμάτι «Γουλιές… δροσιάς» Μεσσήνιοι barmen και barwomen από νυχτερινά, και όχι μόνο, στέκια, παρουσιάζουν τα πιο καλοκαιρινά cocktails!
Από το αφιέρωμα, δε θα μπορούσαν να λείπουν τα εξαιρετικά μεσσηνιακά προϊόντα: από ελαιόλαδο και ελιές, παστέλι, ούζο, κρασί και βαλσαμικό ξύδι, μέχρι μεταξωτά καλαματιανά μαντήλια.

"ΘΑΡΡΟΣ" 14/08/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου