Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

«Ο Μίνωας συναντά τη Μερόπη» απόψε στο Κάστρο της Πύλου



Μουσική παράσταση με τίτλο "Ο Μίνωας συναντά τη Μερόπη" διοργανώνεται απόψε στις 9, στο Κάστρο της Πύλου, από το φεστιβάλ "Μεσσηνίας Οψεις".
Η παράσταση είναι βασισμένη σε αρχαίους μύθους της Πελοποννήσου και της Κρήτης, που ενέπνευσαν Ευρωπαίους και Ελληνες συνθέτες. Μέσα από τη μουσική και το τραγούδι της παράστασης παρουσιάζονται πτυχές του πολιτισμού, της ιστορίας και της λαϊκής παράδοσης, των δύο μεγάλων περιοχών της Ελλάδας.
«Δεν είναι τυχαίο πως σε κάθε εποχή, οι σχέσεις των δύο αυτών περιοχών, αλλά και μύθοι και ήρωες αποτυπώνονται σε διάφορες μορφές τέχνης, όπως την ποίηση, τη ζωγραφική, τη μουσική και το τραγούδι», επισημαίνεται στην πρόσκληση κι επιβεβαίωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου στο Διοικητήριο Μεσσηνίας οργανωτές και συμμετέχοντες: Η Διονυσία Χρυσομπόλη, πρόεδρος του φεστιβάλ "Μεσσηνίας Οψεις" και υπεύθυνη Πολιτισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος πολιτιστικών του Δήμου Πύλου - Νέστορος Διονύσης Ψαλλίδας, η μουσικός Βίκυ Βασιλειάδη και η ηθοποιός Μαρία Γουλά. Μίλησαν για υπέροχο θέμα, για την ανακάλυψη των αρχαίων μύθων, για εξαιρετική παράσταση και υποσχέθηκαν μια υπέροχη βραδιά στον κόσμο, που θα εντυπωσιαστεί και από την ομορφιά του τοπίου.
Το πρόγραμμα προβλέπει έργα για σόλο φλάουτο, για φλάουτο και πιάνο, άριες της "Ιφιγένειας εν Ταύροις", της "Μερόπης" και της "Ιλιας" και αποσπάσματα από τον "Ερωτόκριτο" του Βιτσέντζου Κορνάρου.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Βίκυ Βασιλειάδη (φλάουτο), Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Θεοδώρα Μπάκα (μέτζο σοπράνο), Μαρία Παπαπετροπούλου (πιάνο) και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων με το μουσικό σύνολό του: Αριστείδης Χατζησταύρου (κιθάρα), Βασίλης Δραμουντάνης (μαντολίνο - ούτι), Σοφία Μαυρογενίδου (φλάουτο), Γιώργος Κοντογιάννης (κρουστά - λύρα) και Βικτωρία Ταγκούλη (τραγούδι). Αφηγήτρια θα είναι η ηθοποιός Μαρία Γουλά.
Ο σχεδιασμός και η καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης είναι της Διονυσίας Χρυσομπόλη και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Πύλου - Νέστορος.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/08/2011

Ακόμη και αυτή την παράσταση, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα πληρώσουν οι κάτοικοι της Πύλου; Δεν μπορούσε η περιφέρεια να την κάνει δωρεά στην πρωτεύουσα του Δήμου; Μας θεωρείτε "μπρούκληδες" και όλες οι παραστάσεις που δίνονται εφέτος στο κάστρο της Πύλου είναι επί πληρωμή; 
Όλες - πλην μιας στη Χώρα - οι εκδηλώσεις του Δήμου Πύλου Νέστορος ήταν δωρεάν εφέτος. Όχι όμως και για την Πύλο. Ούτε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ και το Μ.Ε.Θ, που οι παραστάσεις τους ήταν δωρεάν τα προηγούμενα χρόνια και που σχεδόν ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαν λείψει από τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις της Πύλου δεν έπαιξαν και δεν θα παίξουν μέχρι το τέλος του φετινού καλοκαιριού. 
Νομίζω ότι χρειάζεται καλύτερος και δικαιότερος προγραμματισμός και ζητώ - από τώρα για του χρόνου - από τους υπεύθυνους να λάβετε μέριμνα ώστε να μην υπάρξουν τέτοιες ανισότητες. 

Κώστας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου