Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ Γιορτάζει το κρεμμύδι και η... χοντροκατσαρή


Η “4η Γιορτή Χοντροκατσαρής Ντομάτας και Κρεμμυδιού” θα γίνει απόψε στην Μεταμόρφωση του Δήμου Πύλου - Νέστορος από το Σύλλογο Γυναικών Μεταμόρφωσης στις 9.30 το βράδυ στο Δημοτικό Σχολείο. Οπως δήλωσε στην “Ε“ η πρόεδρος του Συλλόγου των Γυναικών Γαρυφαλλιά Μανιάτη, η προετοιμασία για τη γιορτή έχει ξεκινήσει 6 μήνες πριν, για να είναι όλα έτοιμα, όπως και τις προηγούμενες γιορτές.
Η πρώτη ύλη για τα μαγειρέματα των γυναικών δόθηκε από τους παραγωγούς της περιοχής σε μεγάλες ποσότητες. Από εκεί και πέρα, ανέλαβαν... δράση 20 γυναίκες όλων των ηλικιών - μέλη του συλλόγου, οι οποίες από προχθές ετοιμάζουν τις γεύσεις που θα προσφερθούν δωρεάν στους επισκέπτες της γιορτής. Πρόκειται για σπιτικά πιάτα, που οι γυναίκες της περιοχής μαγειρεύουν καθημερινά στα σπίτια τους, όπως είναι: ντοματοκεφτέδες, ντάκος, χαραχτή ντομάτα, κρεμμυδόπιτα, πίτσα με ντομάτα και κρεμμύδι.
“Η χονδροκατσαρή ντομάτα είναι μια ιδιαίτερη ποικιλία που βγαίνει μόνο στην περιοχή μας. Δεν είναι υλικό δύσκολο στο να μαγειρευτεί, απλά πρέπει να καταναλώνεται μέσα σε λίγες μέρες, γιατί ωριμάζει γρήγορα“ σημειώνει η πρόεδρος. Πέρυσι το “παρών“ στη γιορτή έδωσαν 2.000 άτομα ενώ φέτος οι επισκέπτες αναμένεται να είναι ακόμη περισσότεροι. Στη γιορτή μουσική θα παίξει λαϊκή ορχήστρα. 

Γ. Σαρ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/08/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου