Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Προϊόν προς εξαγωγή τα σκουπίδια Καλαμάτας «Πράσινο» της Λιμενικής Επιτροπής Μεσσηνίας σε σχετικό αίτημα της εταιρείας Ram Europe για αποσυμφόρηση της Μαραθόλακκας


Λύση στο πρόβλημα της αποσυμφόρησης της χωματερής στη Μαραθόλακκα από τα δέματα που έχουν κατακλύσει το χώρο, φαίνεται να βρήκε η εταιρεία που έχει αναλάβει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Καλαμάτας, Ram Europe. Κι αυτή δεν είναι η μεταφορά τους σε κάποια νόμιμη χωματερή στην Ελλάδα, απόπειρες που είχαν γίνει και στο παρελθόν αλλά συναντούσαν διάφορα εμπόδια, αλλά η μεταφορά τους μέσω του λιμανιού της Καλαμάτας στο εξωτερικό!
Το σχετικό αίτημα χρησιμοποίησής του τέθηκε από την εταιρεία και συζητήθηκε, με θετική απόφαση, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Λιμενικού Επιτροπής Μεσσηνίας. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκειά της, υπέρ της προσπάθειας αυτής είχε γνωμοδοτήσει θετικά και ο Δήμος Καλαμάτας.
Κατά τη συζήτηση του θέματος σημειώθηκε ότι από τη στιγμή που τα φορτία που θα φθάνουν στο λιμάνι της Καλαμάτας, για να μεταφερθούν στη συνέχεια στο εξωτερικό, δεν είναι επικίνδυνα ή μολυσματικά, αλλά στερεά και ανακυκλώσιμα δεματοποιημένα υλικά, δεν μπορούσε η Λιμενική Επιτροπή να γνωμοδοτήσει διαφορετικά.
Στον αντίποδα, με δεδομένο πως στη Μαραθόλακκα χρησιμοποιούνται και οι δύο χωματερές - παλιά και νέα - από το Δήμο Καλαμάτας, κάτοικοι του Κάτω Καρβελίου, αλλά και η «Ομάδα Δράσης για τον Ταΰγετο», έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε μια σειρά πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη "ΘΑΡΡΟΣ" 30/09/2011

Μάλιστα!!! 
Μετά τη συνεχιζόμενη "εξαγωγή μυαλών", και αναφέρομαι στους νέους και σπουδασμένους ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν το δρόμο τους στην ξενιτειά, τώρα θα κάνουμε και εξαγωγή σκουπιδιών. 
Θα μου πει κάποιος, αφού είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε το ανθρώπινο δυναμικό μας θα είχαμε βρει λύση για τα σκουπίδια μας; 
Ας τα στείλουμε και αυτά έξω να τα διαχειριστούν οι Ευρωπαίοι και να μας τα στείλουν πάλι  σε κάποια άλλη μορφή και σε πολλαπλάσιες  τιμές.
Βοήθειά μας!!!!!

Κώστας.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου