Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΟΠΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ Δεν πάει δίκτυο αποχέτευσης σε Κορυφάσιο και Αμπελόφυτο


Την αίτηση του Δήμου Πύλου - Νέστορος για ένταξη του έργου της αποχέτευσης σε Αμπελόφυτο
και Κορυφάσιο στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, απέρριψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, λόγω ελλείψεων.
Στην απόφαση του κ. Τατούλη αναφέρεται ότι η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά κατά τον έλεγχο πληρότητας. Ειδικότερα στο κριτήριο 2 “Πληρότητα υποβαλλόμενης πρότασης“, «στις περιπτώσεις όπου υπάρχει συμπληρωμένη η ένδειξη “Δεν απαιτείται“, θα πρέπει να υπάρχει σχετική επαρκής τεκμηρίωση. Δεν έχουν συμπληρωθεί οι πίνακες Δ1 και Δ2, δεν έχουν προσκομιστεί: Περιβαλλοντικοί όροι ή σχετικό απαλλακτικό έγγραφο, εγκριτικές αποφάσεις των μελετών, δικαιολογητικά κτήσης των χώρων για την κατασκευή των αντλιοστασίων».
Στο κριτήριο 3 αναφέρεται πως «τα τυποποιημένα έντυπα της πρότασης που έχουν υποβληθεί, θα πρέπει να υπογραφούν αρμοδίως» και στο κριτήριο 4 επισημαίνεται ότι «δεν έχουν προσκομιστεί αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου».
Ο κ. Τατούλης παρατηρεί ότι προκειμένου η πρόταση να αξιολογηθεί εκ νέου στον επόμενο κύκλο αξιολόγησης, θα πρέπει να γίνουν διορθώσεις και «θα πρέπει να προσκομιστούν: 1) τεχνικά στοιχεία (σχέδια και τεχνικές περιγραφές) και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των τμημάτων των δικτύων και των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού που έχουν ενταχθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ, 2) βεβαίωση του δημάρχου σχετικά με τη μη ύπαρξη ΔΕΥΑ, 3) σχέδιο προγραμματικής σύμβασης σύμφωνα με το υπόδειγμα της ΕΔΑ Πελοποννήσου, 4) φύλλο υπολογισμού της δαπάνης των ιδιωτικών συνδέσεων (μη επιλέξιμες δαπάνες) και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την ψήφιση της σχετικής πίστωσης.

Γ.Σ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 30/09/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου