Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Εκδόθηκε άδεια για στέγαστρο στο Ανάκτορο του Νέστορα


Ενα απαραίτητο έργο στο πιο σημαντικό αρχαιολογικό μνημείο του δήμου Πύλου-Νέστορος αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Οπως έγινε γνωστό χθες, για το στέγαστρο στο Ανάκτορο του Νέστορα βγήκε η άδεια οικοδομής και στόχος είναι να αλλάξει σύντομα μορφή. 
Στο δημαρχείο Πύλου βρέθηκε χθες η διευθύντρια της ΛΗ‘ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ξένη Αραπογιάννη, μαζί με την διευθύντρια της 26ης ΕΒΑ κ. Πίκουλα που έκανε γνωστή την ύπαρξη οικοδομικής άδειας για το στέγαστρο στο ανάκτορο.
Το εν λόγω έργο είναι προς ένταξη στο ΕΣΠΑ και έχει προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ. Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης εξήρε το έργο της κ. Αραπογιάννη τονίζοντας την αγαστή συνεργασία που είχαν, ενώ αναφερόμενος στο Ανάκτορο του Νέστορα είπε πως πρόκειται για μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο. 
Η κ. Αραπογιάννη, που σήμερα βγαίνει σε εργασιακή εφεδρεία, τόνισε την αναγκαιότητα να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για το στέγαστρο και έκανε γνωστό πως επί 21 χρόνια προσπαθούσε για αυτό το έργο. Τέλος, αναφέρθηκε στις ενέργειες και το ενδιαφέρον που έδειξε και δείχνει ο κ. Καφαντάρης για τις αρχαιότητες της περιοχής του.

 Κ.Ηλ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου