Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Easy Jet και Ryan Air ενδιαφέρονται για Καλαμάτα


Δύο αεροπορικές εταιρείες low cost (χαμηλού κόστους) έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, η Easy Jet έχει κάνει επαφή με τον περιφερειακό σύμβουλο Λ. Μπούκλη, ενώ η Ryan Air έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για σημαντικό αριθμό δρομολογίων την εβδομάδα.
Ο περιφερειάρχης επανέλαβε την υπόσχεση για χρηματοδότηση των έργων αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας με 15 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να αναφέρει και πάλι κάποιο σχέδιο ή χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτής της υπόσχεσης. 
Η υπόσχεση συνοδεύτηκε φυσικά με αναφορά στην υπόθεση μετατροπής του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης σε πολιτικό - η οποία, όπως είπε ο κ. Τατούλης, «βρίσκεται σε καλό δρόμο», προκειμένου να φιλοξενεί αμιγώς πτήσεις low cost. Ανέφερε μάλιστα ότι «ολοκληρώνεται η ωρίμανση της μελέτης, ενώ υπάρχει και η έγκριση από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας» και πρόσθεσε ότι «στις 15 Δεκεμβρίου θα κατατεθεί από τη μελετητική εταιρεία το πρώτο draft της
οριστικής μελέτης και αμέσως μετά θα ακολουθήσει συνάντηση με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τις περαιτέρω εξελίξεις». Γνωρίζοντας δε τον αντίλογο, έσπευσε να δηλώσει για μία ακόμη φορά ότι «η λειτουργία και των δύο αεροδρομίων δεν θα είναι ανταγωνιστική, αλλά το ένα θα δημιουργήσει μεγαλύτερη δυναμική και για το άλλο».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24/11/2011

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ή ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥΤΑΝΙΑΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΑΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ, ΣΤΟ ΛΑΓΑΝΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.
    ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΕΥΚΟΛΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΙΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΑΛΗΤΑΡΑΔΩΝ, Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΓΓΛΟ-ΓΕΡΜΑΝΟ-ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΟΣ ΛΕΤΣΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΦΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΙ!! ΜΗΠΩΣ ΡΕ ΣΥ ΜΕΓΑΛΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΣ ΤΟ ΠΡΑΓΑΜ? ΜΗΠΩΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΔΑΡΑΚΙ ΜΑΣ ΣΤΗ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ? ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!! ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΕΤΣΟΥΣ, ΣΤΟ ΚΟΣΤΑ ΝΑΒΑΡΙΝΟ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!! ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΒΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή