Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Απαγωγές μεταξύ Πακιστανών αναστατώνουν τη Μεσσηνία ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΙΑ ΜΕ 16ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΛΥΤΡΑ 4.000 ΕΥΡΩ


Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνουν πλέον τα επεισόδια βίας και απαγωγών στην κοινότητα των Πακιστανών, παράνομων και νόμιμων, που διαμένουν στη Μεσσηνία. Μετά το επεισόδιο απαγωγής Πακιστανού από ομοεθνή του στα τέλη Νοεμβρίου, προχθές συνέβη άλλο ένα, με πρωταγωνιστές τα ίδια πρόσωπα αλλά σε αντίστροφους ρόλους. Τα θύματα του επεισοδίου του Νοεμβρίου αυτή τη φορά έγιναν δράστες και οι δράστες του Νοεμβρίου μετατράπηκαν σε θύματα.



Το Νοέμβριο

Συγκεκριμένα, στις 30 Νοεμβρίου ομάδα περίπου 10 Πακιστανών εισέβαλε σε σπίτι που διέμεναν 5 ομοεθνείς τους στα Κρεμμύδια του Δήμου Πύλου - Νέστορος. Με χρήση βίας και ξύλινα ρόπαλα αφαίρεσαν 700 ευρώ, ενώ τραυμάτισαν έναν 30χρονο με μαχαίρι στο πόδι. Κατά την αποχώρησή τους απήγαγαν έναν 25χρονο Πακιστανό και διέφυγαν με όχημα.

Την ίδια νύχτα, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία, ζήτησαν από τους συγγενείς του 4.000 ευρώ ως αντάλλαγμα, προκειμένου να απελευθερώσουν τον 25χρονο.

Ο τελευταίος, μετά από δύο ημέρες, βρέθηκε να περιφέρεται εξουθενωμένος στην περιοχή του Βλαχόπουλου. Όπως προέκυψε στη συνέχεια, τον κρατούσαν όμηρο εκεί και τον υπέβαλλαν σε βασανιστήρια, προκειμένου να πάρουν τα λύτρα.


Οι αστυνομικοί τότε συνέλαβαν τρεις Πακιστανούς ως δράστες, ηλικίας 23, 26 και 23 ετών αντίστοιχα, με τις κατηγορίες της αρπαγής, της σύστασης εγκληματικής ομάδας, της ληστείας, της πρόκλησης σωματικών βλαβών, της εκβίασης, της απειλής, της χρήσης παράνομης βίας και της οπλοχρησίας. Η Αστυνομία τότε δεν είχε εντοπίσει τους υπόλοιπους δράστες, ενώ οι τρεις συλληφθέντες κρατούνται προσωρινά.


Με άλλους ρόλους

Ωστόσο, το επεισόδιο δε φαίνεται να είχε λήξει για τους Πακιστανούς και έτσι τα τότε θύματα έγιναν δράστες και απήγαγαν άτομο της παρέας των τότε απαγωγέων. Συγκεκριμένα, στις 22 του μήνα τέσσερις Πακιστανοί μετέβησαν σε σπίτι που έμεναν ομοεθνείς τους και, χρησιμοποιώντας βία, πήραν 500 ευρώ, ενώ απήγαγαν έναν 16χρονο. Τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητο και τον μετέφεραν σε σπίτι στον Κολωνό Αττικής.

Οι δράστες τηλεφώνησαν σε συγγενικά πρόσωπα του 16χρονου στο Πακιστάν και ζήτησαν λύτρα, ύψους περίπου 4.000 ευρώ, για να τον απελευθερώσουν.

Ο 16χρονος, όμως, το πρωί της Τετάρτης κατάφερε να ξεφύγει και επικοινώνησε με συγγενή του στο Πακιστάν, λέγοντάς του ότι είναι καλά. Το βράδυ της ίδιας μέρας αστυνομικοί του Τμήματος Πύλου συνέλαβαν στο Βλαχόπουλο τέσσερις Πακιστανούς, ηλικίας 34, 28, 30 και 42 ετών, ως δράστες της αρπαγής του 16χρονου και χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της αρπαγής, της ληστείας, της εκβίασης, της απειλής, της χρήσης παράνομης βίας και για τους τρεις, επιπλέον, την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στην ανακρίτρια για να απολογηθούν.

Παράλληλα, κατά την έρευνα της υπόθεσης συνελήφθησαν άλλοι 15 Πακιστανοί, οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

Οι έρευνες από την Αστυνομία συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών.


Της Βίκυς Βετουλάκη "ΘΑΡΡΟΣ" 30/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου