Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

"ΠΡΩΤΗ" του Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας του Δήμου Πύλου-Νέστορος


Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε το Τοπικό Συμβούλιο Παραβατικότητας (Τ.Σ.Πα.) του Δήμου Πύλου-Νέστορος την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011 στο Δημαρχείο της Πύλου. Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος, κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο οποίος επίσης ορίστηκε ως Πρόεδρος του Τ.Σ.Πα., καθώς  και τα μέλη αυτού. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης παρέστει και προσφώνησε την επιτροπή ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης. Ο κ. Δήμαρχος ευχήθηκε καλή δουλειά και επιτυχία στο έργο της επιτροπής και δήλωσε ότι είναι σίγουρος γι’αυτό και εμπιστεύεται απόλυτα τα μέλη της και τις απόψεις τους.
Τα θέματα που απασχόλησαν το συμβούλιο ήταν η καταγραφή και μελέτη της παραβατικής συμπεριφοράς στο επίπεδο του Δήμου. Επισημάνθηκαν σε όλη την έκταση του Δήμου οι παρακάτω κατηγορίες παραβατικότητας : διαρρήξεις, κλοπές, ναρκωτικά, ενδοσχολική και ενδοοικογενειακή βία, μορφές ρατσισμού και κακοποιήσεις παντός είδους.  Κατά την συνεδρίαση, αποφασίστηκε το επίπεδο συνεργασίας του Δήμου με τις αστυνομικές υπηρεσίες για αθροιστική αποτελεσματικότητα. Επίσης, η διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων και συναφών εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης γονέων, μαθητών και της κοινής γνώμης που στοχεύουν στην πρόληψη της παραβατικότητας. Τα  παραπάνω κρίθηκαν σκόπιμα ότι θα συμβάλλουν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, στην εμπέδωση της ασφάλειας των κατοίκων και της δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης.
Εκτός από τα μέλη του Τ.Σ.Πα. παρέστησαν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Πύλου-Νέστορος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χώρας.
Κλείνοντας ο κ. Πετρόπουλος βεβαίωσε την επιτροπή ότι θα προβεί σε πρωτοβουλίες βάσει των απόψεων που εκφράστηκαν και συναποφασίστηκαν στην συνεδρίαση μαζί με τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής και ειδικούς επιστήμονες (ψυχολόγους, κοινωνιολόγους), ώστε να προληφθούν ή να περιοριστούν στον Δήμο ορισμένες μορφές μικρομεσαίας παραβατικότητας και των εν’ γένει παραβατικών συμπεριφορών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου