Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Το 2012 θα “ωριμάσει” το νέο Γυμνάσιο - Λύκειο Κορώνης


Από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας με 6 εκ. ευρώ θα κατασκευαστεί το νέο Γυμνάσιο - Λύκειο Κορώνης, για το οποίο ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης εκφράζει τη βεβαιότητα ότι στα μέσα του 2012 θα έχει πλήρη μελετητική ωριμότητα.
Για την ώρα το πολυπόθητο για την περιοχή έργο έχει αρκετές εκκρεμότητες, όπως παρατηρεί στην “Ε“ ο κ. Καφαντάρης.
Η πρώτη, σύμφωνα με το δήμαρχο, είναι η δημοσίευση στο ΦΕΚ της έγκρισης του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου για την ανέγερση του Γυμνασίου - Λυκείου, που έχει έχει κατατεθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου στη Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος. Για το θέμα αυτό υπάρχει επικοινωνία του δήμου με τη γ.γ. Χωροταξίας του υπουργείου κ. Καλτσά.

«Στόχος είναι να βγει το ΦΕΚ γρήγορα, γιατί βρίσκεται σε αναμονή ο ΟΣΚ, προκειμένου να προχωρήσει τη μελέτη», ανέφερε ο κ. Καφαντάρης και πρόσθεσε: «Εχει συμφωνηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, υπάρχει και η διαβεβαίωση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη μετά τη διεκδίκηση και την πίεσή μας, για τη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας με 6 εκ. ευρώ. Το έργο αυτό το κυνηγάμε από την πρώτη μέρα. Είναι σημαντικό, αναπτυξιακό. Πάσχει από σύγχρονες εκπαιδευτικές υποδομές η περιοχή, και ο χώρος του σημερινού Γυμνασίου στην παραλία της Κορώνης θα αποδοθεί για αξιοποίηση προς όφελος των πολιτών».
Ο δήμαρχος εξήγησε ότι η αισιοδοξία του για τη γρήγορη ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ένταξη και την έναρξη της κατασκευής του έργου πηγάζει από το γεγονός της πολιτικής βούλησης και του υπουργείου Παιδείας, που δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου. 
Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος θα συνδράμει την όλη προσπάθεια, εκπονώντας τη γεωλογική μελέτη για το νέο σχολικό κτήριο.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/12/2011

2 σχόλια:

  1. Τι μελέτες και πράσινα άλογα
    (μπλε εν προκειμένω) μας τσαμπουνάνε ρε παιδιά.Πηγαίνετε να ρίξετε μια ματιά σε τι αίθουσα φιλοξενούνται τα παιδιά του παιδικού και μετά τα λέμε.Εχω στα χέρια μου φυλάδιο της απελθούσας δημοτικής αρχής που μιλάει για μελέτη ανέγερσης βρεφονηπιακού σταθμού.Που βρίσκεται το θέμα?
    Εάν και εφόσον κάποιοι είχαν κάνει έστω και ένα μικρό βήμα για την υλοποίηση του παραπάνω γιατί δεν βρήκε συνεχιστές?Καταλαβαίνετε λοιπόν τώρα γιατί σε άλλο σχολιό μου καυτηριάζω την έλειψη αξιόλογων συμβούλων από τον πρώην δήμο Πύλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μελέτες και πράσινα άλογα
    (μπλε εν προκειμένω) μας τσαμπουνάνε ρε παιδιά.Πηγαίνετε να ρίξετε μια ματιά σε τι αίθουσα φιλοξενούνται τα παιδιά του παιδικού σταθμού στην Πύλο Τκαι μετά τα λέμε.Εχω στα χέρια μου φυλάδιο της απελθούσας δημοτικής αρχής που μιλάει για μελέτη ανέγερσης βρεφονηπιακού σταθμού.Που βρίσκεται το θέμα?
    Εάν και εφόσον κάποιοι είχαν κάνει έστω και ένα μικρό βήμα για την υλοποίηση του παραπάνω γιατί δεν βρήκε συνεχιστές?Καταλαβαίνετε λοιπόν τώρα γιατί σε άλλο σχολιό μου καυτηριάζω την έλειψη αξιόλογων συμβούλων από τον πρώην δήμο Πύλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή