Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Η ιστορία του Λιμενικού Ταμείου Πύλου




Συγνώμη για την ποιότητα του κειμένου αλλά δεν έχω τη δυνατότητα για καλύτερη παρουσίαση. 
Θέλω να πω στον αναγνώστη του blog, "ΝΕΣΤΩΡ 2011", ότι δεν μου διαφεύγει το ότι και προηγούμενες Δημοτικές  Αρχές είχαν διεκδικήσει την επαναφορά του Λιμενικού Ταμείου στην Πύλο. Το θέμα το παρακολουθώ, όσο μπορώ βέβαια, γιατί είναι μεγάλης σημασίας για την πρόοδο του τόπου. Θέλω να διαβάσεις, εάν μπορέσεις, όλη την απόφαση και αφού  βγάλεις τα συμπεράσματά σου να το συζητήσουμε το θέμα.

Κώστας....

Υ.Γ. Την απόφαση την έχω από κάποιον από τους τότε Δημοτικούς Συμβούλους της εποχής.

14 σχόλια:

  1. Τι θες να πεις ότι δηλαδή υπήρχαν δυο προτάσεις της πλειοψηφίας για το ίδιο θέμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι, αυτό δεν μου κάνει έκπληξη. Το ότι από 17/09/2001 που πάρθηκε η απόφαση για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας στο Δήμο Πύλου αυτό δεν έγινε ποτέ.
    Συστάθηκε ένα Διοικητικό συμβούλιο που έκανε τι άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θυμάμαι καλά αλλά νομίζω σε κάποια απο τις μετέπειτα δημοτικές αρχές είχαν ξαναπάρει απόφαση για την μεταφορά της διοίκησης στον τεως δήμο Πύλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επί Χρονόπουλου έγινε προσπάθεια αλλά δεν.... και εκεί είναι ο προβληματισμός μου. Στο γιατί δεν προχωρούσε η μεταφορά αρμοδιοτήτων και η λειτουργία του. Γι' αυτό κατέληξα στο συμπέρασμα ότι πιθανόν δεν ήθελαν την λειτουργία του (επειδή είχαν μειωθεί τα έσοδα) και επομένως ό,τι δεν γινόταν, από πλευράς λιμενικού Ταμείου, το χρέωναν στους προέδρους του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή δεν το γνωρίζω πολύ καλά το θέμα εχω τις επιφυλάξεις μου για ότι αφορά την ωρίμανση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο δήμο.Οπως και να έχει εμένα εκείνο που ενδιαφέρει ειναι τα έσοδα να είναι επαρκή και να επενδυθούν στην ανάπτυξη της περιοχής.Απεύχομαι δε την πιθανότητα νοσταλγίας της μέχρι σήμερον κατάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχουν ήδη εξελίξεις στο θέμα. Αύριο θα υπάρξει ανακοίνωση με δελτίο τύπου από τον Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πριν λίγο ανακοινώθηκε επισημα η παραχώρηση του Λιμενικού ταμείου στον Δήμο.Καλό μαντάτο αυτό.Ενα πράγμα όμως με παραξενεύει.Ο Καφαντάρης γιατί επαίρεται για την ευτυχή κατάληξη?Εκανε μήπως κάτι το ιδιαίτερο?Αλλωστε ειχαν προηγηθεί άλλοι.Απλώς το κράτος λειτουργησε ως όφειλε να κάνει κατ ομολογία του Υπουργού εδώ και δέκα χρόνια.Η γάτα όμως ο πολιτικάντης το άρπαξε και ήδη άρχισε να το πουλάει.Οπως πουλάει
    εργα του ΟΣΚ η έργα της περιφέρειας για έργα του Δήμου.Είπαμε στις φανφάρες δεν παίζεται με τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Τι έκαναν οι άλλοι πριν τον Καφαντάρη; Μια τρύπα στο νερό, αφού Λιμενικό Ταμείο Πύλου δεν λειτούργησε μέχρι σήμερα. Μην μηδενίζουμε τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής. Άλλωστε σήμερα ήταν στον Γεωργιάδη,
    και δεν είναι τυχαίο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού ρε Κώστα ότι και να έκαναν το Λιμενικό Ταμείο δεν ερχόταν στον Δήμο.Κατά δήλωση του Γεωργιάδη όλα αυτά.Οτι δηλαδή εδεινε το κράτος με το αριστερό το ίδιο ερχόταν και το έπαιρνε με το δεξί,Το ότι ο Καφαντάρης ειχε ψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο διοίκηση αυτό είναι γεγονός.το όδιο όμως είχε γίνει 10 περίπου χρόνια πριν επι δημαρχίας Φιλιππόπουλου.Απλά ο Καφαντάρης ήταν ο τυχερός αποδέκτης του δώρου του Γεωργιάδη.Μην προβληματίζεσαι λοιπόν γιατί δεν είχε προχωρήσει κάτι η μάλλον μην παραμυθιάζεις και συ τους αναγνώστες.Το δήλωσε ο ίδιος ο Γεωργιάδης στο BEST Καλαμάτας.Το ίδιο το Κράτος αναιρούσε με την στάση του τον εαυτόν του. ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνεχίζοντας να σου υπενθυμίσω ότι αλλα 8 Λιμενικά ταμεία πέρασαν στους Δήμους.Ολα όσα είχαν ψηφίσει διοικήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν είχε γίνει αυτό που έπρεπε για να έρθει το Λιμενικό Ταμείο στο Δήμο. Δεν το διεκδίκησαν και γι' αυτό δεν το πήραν.
    Γνωρίζω ουκ ολίγες περιπτώσεις Λιμενικών Δημοτικών Ταμείων( Ναύπλιο, Επίδαυρος, Σύρος, Μύκονος, Χανιά) που τα Λιμενικά Ταμεία είναι Δημοτικά εδώ και αρκετά χρόνια.
    Λες για τον Καφαντάρη. Δες πως το "πουλάει" ο Καρχιμάκης.
    {Από το γραφείο του Βουλευτή Λασιθίου και Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκη εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: Μετά την κατάθεση των αιτημάτων των Δήμων Σητείας, Αγ. Νικολάου και Ιεράπετρας στη Βουλή και προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για την ίδρυση και την λειτουργία Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων στην Σητεία, Αγ. Νικόλαο και Ιεράπετρα , ο αρμόδιος Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Γεωργιάδης Άδωνης ενημέρωσε το Βουλευτή Λασιθίου και Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη για την πρόθεσή του Υπουργείου να προχωρήσει στις διαδικασίες ίδρυσης αυτόνομων Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων στους τρεις Δήμους του Νομού. Μέσα δε στις επόμενες ημέρες θα προσδιοριστεί συνάντηση με τους τρεις Δημάρχους προκειμένου να συζητηθούν οι διαδικασίες και οι ενέργειες που...}
    Όμως και εδώ έχει προηγηθεί η κατάθεση αιτημάτων για τη δημιουργία τους.
    Και ο Φιλιππόπουλος είχε ψηφίσει Διοίκηση αλλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. BRAVO DHMARXARA

    O ANONYMOS NA GRAPSEI THETIKA SXOLIA GIA TON DHMARXO.

    ME THN EYKAIRIA, KOSTA ROTHSE TON DHMARXO NA SOU DOSEI TO MASTER PLAN GIA AYTH THN KINHSH, TI ESODA PERIMENEI, TI EKSODA, TI PROTERAIOTHTES EXEI THESEI, POS THA FERRI PELATES, POS THA EPANDROSEI TO DHMOTIKO LIMENIKO TAMEIO, ETC.

    KALES GIORTES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αναφέρο μαι για τελευταία φορά στην υπόθεση του Λιμενικού Ταμείου διοτι.Από τίς δηλώσεις του ίδιου του Υφυπουργού προκύπτει πως όποιες ενέργειες και αν είχαν γίνει μέχρι σήμερα για την επιστροφή των Λιμενικών Ταμείων στους δήμους δεν είχαν καμμία τύχη από υπαιτιότητα του ιδίου του κράτους.Ετσι λοιπόν ειτε το θέλεις Κώστα ειτε όχι δεν μπορείς να υποβαθμίζεις τις ενέργειες προκατόχων του νυν Δημάρχου επειδή θέλεις να κρατάς ψηλά το προφίλ του.Γράψε λοιπον αλήθειες και να εκθέτεις τα πράγματα με γνώμονα το δικαιο και την αντικεμενικότητα.Η δημοτικές αρχές έχουν μια συνέχεια και δεν μπορείς να τα ισωπεδώνεις όλα στο βωμό της ιδιοτέλειας και της προσωπικής συμπάθειας.το λέω αυτό διότι ο κατα γενική ομολογία δημόσιος άνδρας που έφερε μεγάλα έργα στην Πύλο ήταν ο Φιλιππόπουλος και δυστηχώς τον απαξιώνεις.Ο Χρονόπουλος που αν μη τι άλλο έκανε μια τιτάνια προσπάθεια να αναδιοργανώσει τον Δήμο,να τον βάλει σε μια σειρά και να αφήσει και μια μαγιά μελετών πνοής για τον τόπο ανεξήγητα τον απαξιώνεις και αυτόν.Μόνο το γεγονός ότι από οικονομικής πλευράς -βλεπε ισολογισμούς-ο δήμος ήταν ένα μπουρδέλο, και επί των ημερών του μπήκε μία τάξη αυτό από μόνο του εσένα δεν θα έπρεπε να σε αφήνει αδιάφορο.Δεν θέλω να κουράσω όμως για να σου αποδείξω το πόσο εμπαθής είσαι εναντίον αυτών που ποτέ δεν συντάχθηκες στα τοπικά δρώμενα αρκεί να σου υπενθυμίσω οτι υπάρχουν καθημερινά σχόλια στην ιστοσελίδα τα οποία σου ζητείται να σχολιάσεις και επιλεκτικά κωφεύεις .Π.Χ.ΚΌΣΤΟΣ χΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΟΤ ΔΈΝΤΡΟΥ,ΚΙΟΣΚΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ,ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ,ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ,ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΛΑΤΕΙΩΝ-ΔΡΟΜΩΝ-ΠΑΛΑΙΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΊΟΥ-ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΎ,και τόσα άλλα.Το μόνο που σχολίασες ήταν η μεταφορά νερού απο το ελαιόφυτο στην Πύλο αλλά και σ αυτό από τον Βρεττάκο το 1995 διέγραψες μια 15ετία και έφτασες στον Καφαντάρη που στην ουσία δεν έκανε τίποτα για την υλοποιησή του.Επιπροσθέτως έργα που δεν υλοποιει ο Δήμος τα παρουσιάζεις σαν Δημοτικά βλεπε γυμνάσιο- λύκειο Κορώνης.Λυπάμαι και αποσύρομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή