Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Η Ορνιθολογική Εταιρεία στις εκδηλώσεις στην Καλαμάτα


 Στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας που έγιναν στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου έλαβε μέρος η Ορνιθολογική Εταιρεία, ανταποκρινόμενη στις κοινωνικές ανάγκες της εποχής.

Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν να συγκεντρωθούν παιχνίδια και τρόφιμα για άπορες οικογένειες. Οι εργαζόμενοι της Ορνιθολογικής από όλη την Ελλάδα καθώς και η οργάνωση “Γη“ που εδρεύει στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» στο Ιλιον Αττικής, έσπευσαν να συνεισφέρουν στη δράση αυτή προσφέροντας παιχνίδια. 

Στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, μπροστά από το χριστουγεννιάτικο σπιτάκι της Ορνιθολογικής και με θέμα “Δίνοντας χρώμα στη λιμνοθάλασσα Γιάλοβας“, οι μικροί επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες ζωγραφίζοντας κάποια από τα είδη των πουλιών που βρίσκονται στη λιμνοθάλασσα αυτήν την περίοδο λόγω μετανάστευσης. 
Η Ορνιθολογική θα συνεχίσει τις δράσεις διατήρησης και ενημέρωσης στη λιμνοθάλασσα καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα, κάνοντας καταμέτρηση ορνιθοπανίδας, πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και οικοπεριηγήσεις για το κοινό κάθε Σάββατο και Κυριάκη από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υπάρχει δυνατότητα ομαδικών επισκέψεων κατόπιν συνεννοήσεως.
Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ.: 27230 23046, 6974-366287, gialova@ornithologiki.gr.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 22/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου