Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Costa Navarino


"Γνωρίζω και προβάλλω τη φύση και την ιστορία της Μεσσηνίας" είναι το πρόγραμμα που ξεκινά τον Ιανουάριο στην Costa Navarino.
Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν αρχικά μαθητές της Ε' και Στ' τάξης δημοτικών σχολείων της Μεσσηνίας και σύντομα θα επεκταθεί σε όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής.
Μέσα από ξεχωριστές διαδρομές και ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα, παιδιά όλων των ηλικιών από τα σχολεία της Μεσσηνίας θα μάθουν για την προστασία
του περιβάλλοντος και το νόημα της αειφορίας, θα γνωρίσουν τη μοναδική μεσσηνιακή φύση και την ιστορία της περιοχής, βιώνοντας τον τόπο τους ως στοιχείο ταυτότητας και νιώθοντας υπερήφανοι συνεχιστές της πλούσιας κληρονομιάς που παρέλαβαν.

Με το πέρας της επίσκεψης και των δραστηριοτήτων, οι μαθητές θα επιλέγουν τον τρόπο με τον οποίο θα μεταδώσουν στους κατοίκους της περιοχής τις ιδέες, τις σκέψεις και τις εμπειρίες που αποκόμισαν από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η παρουσίαση θα γίνεται μέσω γραπτού κειμένου, βίντεο, κολάζ, ζωγραφικής, φωτογραφιών ή banner για το Διαδίκτυο. Οι καλύτερες αναφορές θα αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank.
Στις 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων και των διαδρομών στο εκπαιδευτικό προσωπικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας, που θα σηματοδοτήσει και την έναρξη του προγράμματος.
To συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί την αρχή ενός ευρύτερου κύκλου προγραμμάτων για τα σχολεία της Μεσσηνίας που θα εστιάσουν με τη σειρά τους στην ανάδειξη της μεσσηνιακής ιστορίας, σημαντικών προσωπικοτήτων, μνημείων, καθώς και στην προβολή του πολιτισμού της περιοχής.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 20/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου