Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Εργα του Δήμου Πύλου - Νέστορος περιμένουν ένταξη στο ΕΣΠΑ


Ολα τα έργα που περιμένει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, από σημαντικούς για τη Μεσσηνία οδικούς άξονες μέχρι δίκτυα αποχέτευσης και καταδυτικά πάρκα στην περιοχή, τέθηκαν επί τάπητος από το δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη στη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, παρουσία του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου. Ειδικότερα, ο κ. Καφαντάρης σημείωσε ότι συζητήθηκαν:
• Ο δρόμος Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, με στόχο «να ενεργοποιηθεί η Περιφέρεια και να πιέσει το υπουργείο Υποδομών, ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη και το έργο να ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου μέσα στο 2012».
• Ο δρόμος Σουληνάρι - Κορυφάσιο, «που έχει έτοιμη μελέτη με χρηματοδότηση από την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου, για τον οποίο επιδιώκεται να ενταχθεί
στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ».
• Ο δρόμος από Τουλούπα Χάνι έως τη διασταύρωση προς Μεταξάδα με παράκαμψη της Μεταμόρφωσης και γέφυρα στο ρέμα Καμπύροβα, προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ. «Εχει έτοιμη μελέτη από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Στόχος είναι να ενταχθεί στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, για να ολοκληρωθεί η βελτίωση του δρόμου Καζάρμα - Χώρα».
• Ο δρόμος Χώρα - Κορυφάσιο, για τον οποίο ο δήμος συντάσσει τη μελέτη βελτίωσης της βατότητας και των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του. «Ο δρόμος αυτός συνδέει το μουσείο της Χώρας και το ανάκτορο του Νέστορα με την Costa Navarino, το λιμάνι της Πύλου και την παραλιακή ζώνη του δήμου. Δεν μπορεί το κράτος να επενδύει 2,5 εκ. ευρώ στο ανάκτορο του Νέστορα και να μην υπάρχει ασφαλής και αξιοπρεπής δρόμος πρόσβασης».
• Η β’ φάση του έργου στο λιμάνι της Κορώνης, για την οποία εκκρεμεί η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης ώστε να δημοπρατηθεί.
• Το νέο Γυμνάσιο - Λύκειο Κορώνης, για το οποίο «αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης από τον ΟΣΚ και υπάρχει δέσμευση του κ. Τατούλη για ένταξη και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ με 6 εκ. ευρώ».

• Τα δίκτυα αποχέτευσης σε Αμπελόφυτο και Κορυφάσιο, που «αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και θα συνδεθούν με τον βιολογικό καθαρισμό της Χώρας, που βαίνει προς ολοκλήρωση».
• Ο δρόμος στον ορεινό όγκο Χρυσοκελλαριά - Υάμεια - Καπλάνι - Ζιζάνι - Εξοχικό - Μηλίτσα «που έχει έτοιμη μελέτη», καθώς και ο δρόμος Πλατανόβρυση - Αμπελόκηποι, στον οποίο «θα πέσει άσφαλτος και θα ενώσει τον εθνικό δρόμο από και προς την Πύλο με τον Αγιο Ανδρέα».
• Η ανέγερση του Παιδικού Σταθμού στην Πύλο, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, που έχει έτοιμη μελέτη.
• Τα καταδυτικά - ενάλια πάρκα στον όρμο του Ναβαρίνου και στη Μεθώνη, «για τα οποία υπάρχουν μελέτες και ο δήμος βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπουργείο Πολιτισμού, που δείχνει βούληση για τη δημιουργία τους».
Τέλος, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε για τη δημοπράτηση του έργου προστασίας της εισόδου στην Κορώνη από την κατολίσθηση, προϋπολογισμού 2,3 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ. 

Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 04/01/2012

46 σχόλια:

  1. Ενα έργο ειναι για τον τέως Δήμο Πύλου και αυτό είναι η ανεγερση κτηρίου στεγασης παιδικού σταθμού.Μπράβο Δήμαρχε εύχομαι να γίνει.Την μελέτη την έκανε η νέα δημοτική αρχή η είναι έργο της προηγούμενης? Η ερώτηση απευθύνεται στον Κώστα.Σε ρωτάω για να καταλάβεις ότι τα δημοσιευματά σου είναι ελειπή και ιδιοτελή.Περιμένω να δω αν ισχύει το ίδιο και για τα σχολιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι περίπτωση, απ' ότι φαίνεται. Το δημοσίευμά μου είναι αναδημοσίευση. Επομένως, θέλω να μου πεις από που συνάγεις το συμπέρασμα ότι γράφω ελλιπώς και ιδιοτελώς!!!!
    Ναι, η μελέτη είναι από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Τα παράπονά σου στην "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" που δεν το ανέφερε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τη στιγμή που τα εισοδήματα καταρρέουν και η ανεργία αυξάνεται συνεχώς με το ' καλημέρα' του 2012 νέες αυξήσεις-φωτιά αποφασίστηκαν από τη μνημονιακή συν- κυβερνηση.
    Ετσι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής αποφάσισε τη νέα ληστρική και ανάλγητη ''μεσοσταθμική αύξηση'' των τιμολογίων της ΔΕΗ στο 12,2% από την 1η Ιανουαρίου 2012 . Οι λογαριασμοί πέραν της αύξησης στο τιμολόγιο κατανάλωσης θα επιβαρύνονται επιπλέον από τις υπέρογκες ανατιμήσεις στο τέλος υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και από την μονιμοποίηση του χαρατσιού για τα ακίνητα.
    Επίσης, με εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, τα τεκμήρια για ακίνητα και ΙΧ παίρνουν κυριολεκτικά φωτιά με αυξήσεις που φτάνουν το +30% για τα ακίνητα και το +70% για Ι.Χ. για τα εισοδήματα του 2011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδω σε αυτο το blog ,γινονται αναδημοσιευσεις τις πιο πολλες φορες ,τωρα εαν καποιοι ανωνυμοι πετανε κορωνες ,και καποιοι αλλοι λενε οτι τους κατεβει για ασχετα θεματα ειναι αλλο καπελο,ας σοβαρευτουμε λιγακι και καλο θα ειναι να λετε και το ονοματακι σας εφοσον εχετε αποψη περι των κοινων ,γιατι θα εισηγηθω στον κωστα να κοβει τους ανωνυμους να δω μετα ποιος θα σας διαβαζει,κοροιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περίπτωση περίεργη είσαι εσύ Κώστα.Επιμένω στις παραπάνω κρίσεις μου,γιατί αυτήν την αίσθηση μου δίνεις αφού σε κανένα σχολιο σου δεν έχεις κάποιο ψεγάδι να θίξεις για την νυν Δημοτική αρχή.Ετσι κάνεις κακό στον τόπο σου γιατί δεν δίνεις ερεθίσματα στους διοικούντες να βελτιωθούν και να πάει μπροστά ο τόπος.Αλήθεια ποια είναι η γνώμη σου για την καινούργια υπέροχη άσφαλτο στην Πύλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ευθυνες για την καινουργια ασφαλτο να αναζητηθουν στον εργολαβο,γιατι οντως η ασφαλτος που επεσε εχει δημιουργησει μικρα χαλικακια και ειδικα οταν ανεβαινουμε την ανηφορικη στροφη απο την πλατεια προς την μεθωνη.
    Ευστοχο το σχολιο σου κυριε απο τα καλυτερα σχολια που εχουν αναρτηθει.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απο που θα ζητήσει ευθύνες ο κάθε δήμαρχος ειναι δικός του λογαριασμός.Για μένα τον δημότη υπεύθυνος είναι ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή.Όπως για τα καλά πρέπει να δίνουμε τα ευσημα έτσι και για τα κακώς κείμενα θα πρέπει να τους τραβάμε τα αυτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπόν, ανώνυμε (4 Ιανουαρίου 2012 7:51 μ.μ. για να βρίσκουμε άκρη αφού δεν έχετε άντερα να γράψετε το ονοματάκι σας) θα σου πω γιατί δεν έγραψα κάτι αλλά και τι γνωρίζω για την πίσσα που μαδάει.
    - Αν παρακολουθείς συνεχώς το blog θα είχες διαβάσει σχολιασμό μου - σε παρατήρηση αναγνώστη - για την ποιότητα της ασφάλτου. Όμως ο Δήμαρχος, σε παρατήρησή μου, μου ανέφερε ότι ο εργολάβος ενημερώθηκε για το πρόβλημα. Αναγνώρισε την "αστοχία υλικού" που υπάρχει και θα αποκαταστήσει την άσφαλτο όταν ανοίξουν τα εργοστάσια πίσσας, αφού το φρεζάρει πάλι. Άλλωστε, όπως μου έχει αναφέρει ο Δήμαρχος, ο εργολάβος δεν θα εξοφληθεί έως ότου αποκαταστήσει το πρόβλημα.
    - Όσο για το αν πιέζω, για το καλό της Πύλου, τη Δημοτική Αρχή άφησε να το ξέρω εγώ. Ξέρεις πια είναι η διαφορά όμως; Με τον Καφαντάρη Δήμαρχο μπορώ να έχω άμεση επαφή και να "του κρούω τον κώδωνα". Οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές - και μάλιστα η τελευταία που με θεωρούσε persona non grata - δεν μου έδιναν πρόσβαση στο να ενημερώνομαι για το τι συμβαίνει γύρω από τα προβλήματα του Δήμου.
    - Έχω θέσει καταληκτικές ημερομηνίες για τις λύσεις κάποιων προβλημάτων, που τις θεωρούσα εύλογες για να μπορέσει η νέα Δημοτική Αρχή να συντονιστεί. Τώρα που λήγει η περίοδος χάριτος θα κάνω την κριτική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λοιπόν αφού το θέλεις ακουσέ τα.Το μεγαλύτερο ατόπημα της Δημοτικής αρχής το τελευταίο διάστημα είναι η έντεχνη αδιαφορία της για την αυθαίρετη-παράνομη κατασκευή στην πλατεία της Πύλου.Αν λειτουργούσαν οι νόμοι θα έπρεπε με την διαδικασία του αυτοφόρου να υπήρχαν αθρόες προσαγωγές στον εισαγγελέα.Εντέχνως αποφεύγεις την πάσα τοποθέτηση επί του θέματος γιατί προφανώς γνωρίζεις πολύ καλά το μεγέθος του ατοπήματος.Αρα εισαι γρανάζι του συστήματος και κατά περίσταση κωφεύεις η λαλάς.Στο έχει επισημάνει και άλλος επισκέπτης της ιστοσελίδας.Εγώ δεν ξέρω αν είσαι persona non grata,;oμως δεν μπορεί ο κάτοικος Αθηνών να είναι και σύμβουλος του Δημάρχου,όπως κατά κάποιον τρόπο θέλεις να εμφανίζεσαι.Μήπως ανήκεις στην κατηγορία αυτών που παλαιότερα διατυμπάνιζαν ότι τον Δήμαρχο τον βγάζουν οι Πύλιοι εν Αθήναις?Κάνε λοιπόν τις αναδημοσιευσεις σου,και μην σχολιάζεις γιατί εκτίθεσαι.Και εκτίθεσαι γιατί δεν έχεις καταλάβει ότι όταν εκτίθεσαι δημόσια δεν χωράνε προσωπικές αδυναμίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λοιπόν, ανώνυμο φασιστοειδές καραγκιοζάκι μάθε ότι:
    - Δεν είμαι γρανάζι κανενός, γιατί απλούστατα δεν έχω...δόντια. Επομένως δεν μπορώ να είμαι γρανάζι. Ίσως κρίνεις "εξ ιδίων τα αλλότρια".
    - Δεν θα μου απαγορεύσεις εσύ να σχολιάζω ότι και όπως θέλω.
    - Δεν δήλωσα ότι είμαι σύμβουλος του Δημάρχου.
    - Δεν θα μου απαγορεύσεις εσύ να ενδιαφέρομαι για την Πύλο επειδή είμαι προσωρινός κάτοικος Αθηνών.
    - Την άποψή μου για το κιόσκι της πλατείας την εξέφρασα στη δημοσίευση για τις "Ευχές της Δημοτικής Αρχής".
    - Δεν δήλωσα ποτέ ότι είμαι από αυτούς που ανεβάζουν Δημάρχους.
    - Δεν κατάλαβα τελικά γιατί εσύ μπορείς να έχεις - ανωνύμως - λόγο και να μην έχω εγώ που υπογράφω αυτά που πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. KYRIOI

    MHN PAREKTREPESTE CHRONIARES MERES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μόνο ενα σχολιο γραφτηκε που αφορα το συγκεκριμενο αρθρο. Και μετα ξεφυγαμε απο το θεμα μιας και η ανα-δημοσιευση του Κωστα αφορουσε μόνο τα προς ενταξη στο ΕΣΠΑ εργα για το δημο και όχι για το ποιός υποστηρίζει την νυν ή τη πρώην δημοτική αρχή.

    Εγω ξερω οτι "η ελευθερια ανωνυμης εκφρασης στο διαδίκτυο, σταματάει εκεί που γίνεται προσωπική επίθεση με κατηγορίες εναντίον συγκεκριμένων στόχων".

    Καλή η αντιπαράθεση, δυναμώνει την δημοκρατία αλλά όταν εκτοξεύονται σοβαρές κατηγορίες πρέπει να υπογράφονται επωνύμως για να αξίζουν διερεύνησης και απάντησης.
    Κώστα μην μπαίνεις σε αυτό το παιχνίδι.

    Στο κάτω κάτω πρέπει όλοι να δείχνουμε οτι ενδιαφερόμαστε για το καλό της πόλης και του δήμου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημερα σε ολους τους αναγνωστες.
    προτεινω στον ιδιοκτητη του blog απο εδω και στο εξης οποιος θελει να δημοσιευσει σχολιο η παρατηρηση η οτι δηποτε αλλο να λεει το ονομα του
    διοτι δεν υπαρχει μεγαλυτερη ατιμια απο το να κρυβεται καποιος πισω απο την <> της ανωνυμιας,πολυ καλος και επικοδομητικος ο διαλογος αλλα οχι ανωνυμα , ας μας πουν λοιπον οι ανωνυμοι γιατι δεν αναφερουν το ονομα τους?????
    μπορει να φτασουμε στο σημειο να θιγουν προσωπα οποτε η δουλεια παει αλλου.
    και κατι αλλο
    απο την γραφη του τελευταιου ανωνυμου φαινεται οτι οι γραμματικες του γνωσεις ειναι πανεπιστημιακου επιπεδου και φυσικα σε αντιπαλο στρατοπεδο απο τον δημαρχο ,καλα κανει,
    το ποιος ομως ειναι ο κωστας αγαπητε και τι εχει κανει (ανιδιοτελως για την πυλο που στο φιναλε ειναι και γηγενης και τον ποναει τον τοπο του οχι σαν κατι παλιοσυμαζοταρια)δεν θα το κρινεις εσυ, που κρυβεσαι γραψε το ονοματακι σου ομορφα και ωραια και το συζηταμε το θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. γω ξερω οτι "η ελευθερια ανωνυμης εκφρασης στο διαδίκτυο, σταματάει εκεί που γίνεται προσωπική επίθεση με κατηγορίες εναντίον συγκεκριμένων στόχων".
    ΕΥΣΤΟΧΗ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ φασίστας δεν υπήρξα ποτέ γιατί για πολλά χρόνια υπηρέτησα τις δημοκρατικές αρχές του τόπου,και μόνο μέσα από δημοκρατικές διεργασίες.Δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει την έννοια της λέξης,αλλά είμαι υποχρεωμένος να σου ειστρέψω τον χαρακτηρισμό.Ειναι όμως καθώς φαίνεται ίδιον του χαρακτήρα σου όταν ζορίζεσαι να χάνεις την ψυχραιμία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΟΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ5 Ιανουαρίου 2012 στις 11:02 π.μ.

    ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΣΤΟ ΕΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ
    Ο/Η Ανωνυμος ειπε.....
    οχι θα πεταξουμε αιτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλή Χρονιά!!

    Διάβασα τα διάφορα σχόλια που έγιναν στην προσπάθεια του Δήμου να ενταχθούν κάποια έργα στο ΕΣΠΑ. Μακάρι να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.
    Αυτό που δεν έχω ακούσει μέχρι σήμερα από κανένα αρμόδιο της περιοχής, είναι το πρόβλημα με τα κουνούπια. << Ποιός είναι υπεύθυνος, υπάρχει εταιρεία που θα το αναλάβει, πότε θα αρχίσουν οι ψεκασμοί ; >>
    Όλοι θυμώμαστε τα χάλια της περιοχής μας τους καλοκαιρινούς μήνες του 2011 και όχι μόνο (μέχρι και τον Νοέμβριο είχαμε κουνούπια).
    Αναμένοντας κάποιο υπεύθυνο να απαντήσει, εύχομαι καλή χρονιά χωρίς κουνούπια.

    Κάτοικος Γιάλοβας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. GEIA SOU POTH

    ME TIS YPODEIKSEIS SOU

    AMOLA KALOUMPA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΟΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΕ ξεκινα εσυ και γραψε πρωτος υπευθυνα ποιος εισαι και ασε τα ψευδωνυμα.Οταν γραφεις για ταυτοτητες και αφου εισαι τοσο υπερ της μη ανωνυμιας ενος Blog γραψε υπευθυνα τ ονοματακι σου και ασε τους αλλους να κρινουν τι θελουν να κανουν.
    Ειναι το πρωτο μου σχολιο για το 2012 και σας ευχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ολοψυχα να χουμε ολοι γιατι μας χρειαζεται..
    - Δ Η Μ Ο Τ Η Σ Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Σ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και κατι ακομα αναφορικα με το Post
    "Εργα του Δήμου Πύλου - Νέστορος περιμένουν ένταξη στο ΕΣΠΑ"
    Για την πλατεια Πυλου, τη μαρίνα και την παραλιακή ζώνη τι γίνεται??
    Και αν δεν μπορει να τα ενταξει στο ΕΣΠΑ υπαρχούν κι άλλα προγραμματα να ξερει, τα ψαχνει άραγε?
    Προσωπικη μου αποψη αφήνει την πόλη της Πύλου έρμαιο της τυχης της και κανεις δε νοιαζεται απο τους αντιδημαρχους και τους συμβουλους του.. ΝΤΡΟΠΗ
    - Δ Η Μ Ο Τ Η Σ Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Σ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 1)Φιλε Λεωνιδα Παπαζη
    Το προβλημα με τα κουνουπια ειδικά στην περιοχή της Γιαλοβας είναι τεράστιο κάθε εποχή του χρόνου. Την απολυτη ευθυνη μέχρι και πέρυσι την είχε η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. Σε τηλεφωνική συζητηση που είχα μαζί τους ισχυρίστηκαν ότι υπήρξαν προβλήματα λόγω του γεγονότος οτι άλλαξαν οι γεωπόνοι που καναν τους ψεκασμούς και δεν γνωρίζαν οι νεοι τόσο καλά τις πηγές έναρξης των κωνοποειδών. Πάντως αποψη μου οτι δεν δίνει λύσεις η συγκεκριμμένη εταιρεία παρά σε μεμονωμένες περιπτώσεις και σίγουρα όχι σε μια περιοχή σαν την Γιάλοβα με τη λιμνοθαλασσά της. Φέτος δεν το χω ψάξει καθόλου το θέμα αλλά νομίζω οτι η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ θα το χει και φέτος. Πάντως σίγουρα ο Δήμος δεν έχει ευθύνη ή δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του αφού το χει αναλάβει πλήρως η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (τουλάχιστον τα προηγούμενα έτη).
    2)ΠΟΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΕ ξαναείδα σε άλλο Post να μιλας για ανωνυμία....ξανασκεψου το γιατι μαλλον στροφάρεις πολυ αργά...και αν δεν το χεις καταλάβει υπάρχουν ένα σωρο ανωνυμοι ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ που σε δουλευουν...
    - Δ Η Μ Ο Τ Η Σ Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Σ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΡΟΣ
    Δ Η Μ Ο Τ Η Σ Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Σ-
    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ KΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ,ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΩΝΥΜΟΣ.
    ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΤΡΑΒΑΣ ΖΟΡΙΑ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ζορια να σαι σιγουρος δεν τραβαω απλως δεν μπορω να κατανοησω τη λογικη σου να λετε ολοι τα ονοματα σας κι εγω ο εξυπνος να κρυβομαι πισω απο ψευδωνυμο.
    Ακου φιλε τα blogs στηριζονται στην ανωνυμια κι εφοσον δεν σε βριζουν εχουν το δικαιωμα να λενε οτι θελουν.Υπαρχουν και καποιοι ασταθμητοι παραγοντες που μερικοί θελουν να μην αποκαλυπτονται εγω το σεβομαι και το κατανοω απολυτα εσυ γιατι οχι?
    Επισης δεν με ενδιαφερει ποιος εισαι γιατι δεν μπαινω σ αυτη τη λογικη. Και πες εγω που ξερω τον Κωστα ρωτω και μαθαινω είναι δίκαιο για τον άλλον που δεν τον ξερει προσωπικα? Να λειτουργουμε με τους ιδιους κανονες και οχι με δυο μετρα και δυο σταθμα. Αυτη ειναι η αποψη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ξεχασα να υπογραψω απο πιο πανω..
    -Δ Η Μ Ο Τ Η Σ Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Σ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. POTH

    SXETIKA ME TO TELEYTAIO SXOLIO SOU

    KATOURA KAI LIGO

    SYMFONO ME TON DHMOTH MESSHNIAS

    ANONYMOS kai as einai grammeno pano

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Και εμένα η άποψή μου είναι ότι το πιθανότερο την καταπολέμηση των κουνουπιών και εφέτος θα την αναλάβει η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ. Όμως εσύ φίλε, που δηλώνεις και κάτοικος Γιάλοβας, θα έπρεπε να ξέρεις ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει καταπολέμηση κουνουπιών αυτή την εποχή. Αυτές οι δουλειές γίνονται στην αρχή της Άνοιξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κώστα τον τελευταίο καιρό, φοριεσαι πολύ, μήπως είναι οι διακοπές των εορτών.Θα δούμε την επόμενη εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμε, (5 Ιανουαρίου 2012 4:19 μ.μ) τώρα που είμαι κάτω μπορώ και έχω άμεση αντίληψη των γεγονότων και έρχομαι σε απ' ευθείας επαφή με τους γνωρίζοντες τα θέματα. Γι' αυτό προσπαθώ να απαντήσω σε ερωτήματα που τίθενται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κύριε Παρασκευόπουλε , τελικά έχετε άποψη και θέση, αλλα δεν ξέρω αν ειναι το επώνυμό σας ή ψευδώνυμο. Αν ειναι το επώνυμό σας, εχει καλώς, αλλά αν είναιψευδώνυμο, τι διαφορά έχει απο την ανωνυμία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμε, (5 Ιανουαρίου 2012 10:38 π.μ.)εγώ δεν έχω κανένα ζόρι και δεν χάνω καμιά ψυχραιμία. Εσύ φαίνεται ότι έχεις πρόβλημα δημοκρατικότητας.
    Όσο για τον χαρακτηρισμό "φασιστοειδές" θα σου πω ότι σου πηγαίνει γάντι, παρ' όλο που αναφέρεις ότι "υπηρέτησες τις δημοκρατικές αρχές του τόπου".
    Ξέρεις γιατί; Γιατί η φράση σου "Κάνε λοιπόν τις αναδημοσιευσεις σου,και μην σχολιάζεις γιατί εκτίθεσαι" αποκαλύπτει άκρως φασίζουσα νοοτροπία.
    Ποιος είσαι εσύ που θα μου υποδείξεις να μην σχολιάζω, γιατί εκτίθεμαι;
    Είναι αναφέρετο δικαίωμά μου, όταν δεν θίγω κάποιον, να σχολιάζω ότι θέλω και όπως θέλω επώνυμα πάντα.
    Εδώ πηγαίνει ο άλλος χαρακτηρισμός μου προς εσένα. "Καραγκιοζάκι" είσαι γιατί παίζεις θέατρο σκιών. Είσαι πίσω από τον μπερντέ και δείχνεις τη σκιά σου (ανωνυμία σου) γιατί προφανώς έχεις κάτι να κρύψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να μπω στην διαδικασία επεξηγησης των φράσεων μου που ανφέρεις στο δημοσιευμά σου όταν δεν έχεις την απαιτούμενη ευστροφία να καταλάβεις την πραγματική τους εννοια.Ωστόσω από την αλλη όσο προσπαθείς μέσα από προσβλητικούς χαρακτηρισμούς να μετριάσεις τον θυμό σου για τις αλήθειες που ακούς τόσο φημίζεις την καταγωγή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συνεχίζεις να προκαλείς και να υβρίζεις καραγκιοζάκο.
    Ούτε την ευστροφία μου αλλά ούτε και την καταγωγή μου θα βάλω στη ζυγαριά με τις ανύπαρκτες, απ' ότι φαίνεται δικές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Επειδη το εχετε κανει μπουρδελο το BLOG με τις ηλιθιοτητες σας και δεν σεβεστε καθολου την φιλοξενια που σας γινεται, σε λιγες ημερες σχολια θα γινονται μονο επωνυμως.
    το πιασατε παλιοκουφαλες.
    αλλιως να φυγετε να πατε αλλου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αν ήξερα ότι χάνεις τόσο εύκολα την ψυχραιμία σου δεν θα έγραφα λέξη.Οι προσβολέ σου όμως δεν με αγγίζουν,γιατί για μένα το σημαντικό δεν είναι το τι λέει κάποιος αλλά ποιός το λέει.Και εν προκειμένω...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καραγκιοζάκο,
    με υβρίζεις αμφισβητώντας την ευστροφία μου και εμπαίζεις την καταγωγή μου (από που κατάγεσαι αλήθεια εσύ; θα μας κάνεις τη χάρη να αποκαλυφθείς;)και μου μιλάς για προσβολή στο πρόσωπό σου;
    Για μένα, το σημαντικό είναι ότι όλα αυτά τα λέω εγώ ο Κώστας Καραλής ενώ αυτά που λες εσύ τα λέει ο.... καραγκιόζης στο γάμο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Οταν παίρνω φόρα,φόρα κατηφόρα και ο θεός ο ίδιος δεν με σταματά....και ο κατήφορος συνεχίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. καλημερα και χρονια πολλα. ο θεος να σας δώσει φωτιση και να σταματήστε να γραφετε παπαριες, αρκετα μας τα πρήξατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αγαπητέ Κώστα

    Δεν γνωρίζω τι εχεις εσυ επενδύσει στην περιοχή αλλά εγώ χωρίς να ειμαι απο εδώ και χωρίς να εχω βρεί κατι από τον πατέρα μου στην περιοχή σας εχω επενδύσει και κάθε εβδομάδα ειμαι εδώ και πληρώνω αρκετά στα μαγαζιά της περιοχής σας. Θά πρέπει να εισαι πιο κύριος και να μην κάνεις πολιτική μεσω τού block.Πρεπει να μάθεις οτι ο πόλεμος με τα κουνούπια αρχίζει με την συμφωνία με την εταιρεία.Εαν η εταιρεία αρχίσει τους ψεκασμους τον Ιούνιο να εισαι σίγουρος οτι θα μας φάνε και φέτος τα κουνούπια.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. KYRIE PAPAZH

    SKOPOS MOU ITAN NA MHN ASXLHTHO ME TA POST AYTOU TOU BLOG LOGO TON PROSOPIKON SXOLION POU EGINAN METAKSY TRITON.

    EPISIS DEN EIMAI SYGGENHS TOU KOSTA OYTE YPISTHRIZO TON DHMARXO PAROTI TON PSHFISA ALLA THELO NA SXOLIASO TO TELEYTAIO POST STA EKSHS SHMEIA:
    1. PAROTI ANAFERESTAI OS XRHSTHS THS PERIOXHS MAS KAI PLHRONETAI DHMOTIKA TELH KAI TROTE STA MAGAZIA THS PERIOXHS ONOMAZETAI THN PERIOXH MAS "PERIOXH SAS"
    2. TA KOUNOUPIA EINAI ENA PALIO PROVLIMA STHN GIALOVA KAI TA TELEYTAIA XRONIA EGINAN VHMATA ANTIMETOPISIS ME KALA KAI KAKA APOTELESMATA
    3. MES AYTOU TOY VHMATOS EKFRAZOUME APOPSEIS KAI IDEES OSO MPOROUME NA SKEFTOUME, DOSTE KAI ESEIS THN SYMVOULI SAS GIA NA ALLAKSOUN TA PRAGMATA
    4. AN DE SAS ARESEI H PERIOXH H H EPENDYSH SAS DEN APODIDEI TOTE APOSYRTHEITE KAI EPENDYSTE ALLOY
    OPOS KANOUME OLOI OI EPENDYTES EMEIS POU GENHTHIKAME STHN PYLO, GIALOVA MENOUME EKEI, TO PALEYOUME KAI "VRIZOUME" TON DHMARXO ESTO KAI AN EINAI FILOS MAS.

    PAREMPIMPONTOS EXO XASEI TON POTH,
    DEN PISTEYO NA VOUTHKSE GIA TON STAYRO KAI NA KRYOSE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Κύριε Παπαζή,
    Για εξηγήστε μου, που νομίζετε ότι άσκησα πολιτική
    α)σε μια επισήμανση (αφού τώρα δεν είναι δυνατόν να γίνει κάποια ενέργεια) και
    β) σε μια υπόθεση (ότι την καταπολέμηση θα την αναλάβει πάλι η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ) που έκανα;
    Δεν νομίζετε ότι είστε άδικος;
    Αν εσείς είστε επενδυτής στην περιοχή εγώ έχω γεννηθεί εδώ, έχω μεγαλώσει εδώ, έχω περάσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου εδώ και αγαπώ ανιδιοτελώς αυτόν τον τόπο. Όπως καταλαβαίνετε η επένδυση η δική μου είναι πιο ισχυρή από τη δική σας γιατί δεν είναι οικονομική αλλά είναι σχέση ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ειμαι υπερ της ελευθερης σκεψης και γραφης οποιουδηποτε σχολίου απο τον οποιονδηποτε απλως καποιες κοντρες που δημιουργουντε θα ηθελα αλήθεια να εκλειψουν γιατι δεν μας οδηγουν πουθενα και δεν βοηθανε σ αυτο που εγω θεωρω σωστο να γινεται δηλαδη κριτικη καλη ή κακη αναφορικα με τα εργα στο Δήμο μας. Ας προσπαθουμε ολοι να σκεφτομαστε τι θελει να πει ο άλλος ακόμα και αν διαφωνούμε..Άλλωστε υπάρχουν επιχειρήματα για να υπερασπιζόμαστε τις απόψεις μας.. Κι εγω επιμένω και λέω ότι δυστηχώς για μένα ώς Πύλιο βλέπω οτι η Δημοτική Αρχή κινείται προς εντελώς λάθος κατευθύνσεις..Έργα για την βιτρινα του Δημου (συνεχίζω να το λεω διαρκώς) δεν γίνονται..Περιμένω πως και πως καποια εξαγγελία για την Πλατεία της Πύλου γιατι το θεωρω ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας και την εν γενει αναπτυξή του, καθώς και για την Μαρίνα (που είναι απο τις μεγαλύτερες στον Ελλαδικό χώρο και η μόνη που παραμένει ανεκμετάλλευτη) συνεχιζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. καθώς και για την παραλιακή ζώνη της Πύλου που ευελπιστώ πως τώρα με την αλλαγή των Λιμενικών ταμείων να γίνει κάτι και προς τα εκεί...
    Αναμένω εναγωνίως τις ερωτησεις του Κώστα προς αυτες τις κατευθύνσεις προς τον Αχρηστο με Α κεφαλαίο και ελπίζω καποια στιγμή να μου αποδείξει εμπράκτως οτι τελικά ήταν χρήσιμος γι αυτον τον τόπο που εγώ αγαπώ και σέβομαι..
    Επίσης μια ερώτηση για να βάζουμε κάποια πράγματα σε μια τάξη και επειδή αλήθεια δεν γνωρίζω, υπάρχει κάποιος αντιδήμαρχος που να ναι Πύλιος και αν ναι πόσοι είναι αυτοί?
    -Δ Η Μ Ο Τ Η Σ Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Σ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δημότη Μεσσηνίας για να σου λύσω την απορία, δεν υπάρχει αντιδήμαρχος από την Πύλο.Και ξέρεις γιατί?Γιατίδεν ύπάρχει ούτε Σύμβουλος στην πλειοψηφία που να είναι Πύλιος ώστε να γίνει αντιδήμαρχος.Ας προσέχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Νέστωρ2012 ευχαριστώ που με κατατόπησες διοτι είχα μια ύποψία απλώς...
    Και ασφαλώς ο Πύλιος ξερεί καλύτερα τα προβλήματα και τις ανάγκες της πόλης του, ασχέτως τις ικανότητες και τις πολιτικές εύνοιες του καθενός..
    Κώστα αν βγεις και ρωτήσεις ενα γκάλοπ τους πολίτες της Πύλου θα δεις τις ίδιες πικρίες που έχω και γω για τον τόπο μου σχετικά με την αντιμετωπισή του απο τη Δημοτική Αρχή.Θα σου πουν δηλαδή ότι δεν βλέπουν τίποτα να γίνεται για την πόλη τους και αυτό θέλω πραγματικά να του το μεταφέρεις αφου μπορέις και έχεις κάποιες επαφές(ξερείς ποιον εννοώ για να μην του δίνω χαρακτηρισμούς που τον τιμούν κι όλας).
    Και ειλικρινέστατα σου μιλώ σε συζητήσεις που έχω καθημερινώς με πολίτες της Πύλου το 99% βλέπει οτι δεν κάνει τίποτα για την Πύλο.
    -Δ Η Μ Ο Τ Η Σ Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Σ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή