Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Πυροσβεστικό Σταθμό θέλουν στην Πύλο


Να αναβαθμιστεί σε Σταθμό το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Πύλου ζητεί με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος. Οι λόγοι που καταγράφονται στην απόφαση για την ικανοποίηση του αιτήματος είναι: 
«Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο καλύπτει μια τεράστια έκταση, η οποία αποτελείται από χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών, δημοσίων δασικών εκτάσεων, ορεινών όγκων και κατοικημένων περιοχών εκτός οικισμών. Επίσης: Η ραγδαία τουριστική και οικιστική ανάπτυξη των περιοχών του δήμου. Η δημιουργία της μεγαλύτερης τουριστικής επένδυσης της Μεσογείου (ΠΟΤΑ) από την εταιρεία ΤΕΜΕΣ. Τα σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία (κάστρα Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, ανάκτορο Νέστορα). 
Το λιμάνι της Πύλου που υποδέχεται για μεγάλο χρονικό διάστημα κρουαζιερόπλοια. Οι οδικοί άξονες πολλών χιλιομέτρων που καλύπτουν το κλιμάκιο σε τροχαία ατυχήματα, ειδικότερα κατά τους θερινούς μήνες. Οι εκτεταμένες παραλίες. Η εκ μέρους του Δήμου Πύλου - Νέστορος ανάληψη ευθύνης για το ενοίκιο του κτηρίου, όπου στεγάζεται το πυροσβεστικό κλιμάκιο». 
Κι ακόμη, το ότι «η κάλυψη της περιοχής του Δήμου από μία Πυροσβεστική Υπηρεσία θα καταστήσει αποτελεσματικότερο το έργο της και ευχερέστερο το συντονισμό και τη συνεργασία με τις ανάλογες υπηρεσίες του δήμου για την πολιτική προστασία της περιοχής».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"  26/01/2012


4 σχόλια:

  1. KALA AYTOI STO DHMOTIKO SYMVOULIO OLO PSIFISMATA THA VGAZOUN, THA MOU PEIS TSAMPA EINAI.

    KALA TO PK PYLOU DEN YPAGETAI STO PS GARGALIANON APO OPOU YPARXEI EPIPLEON VOITHEIA.

    DHMARXE OI ANAGKES THS POTA KAI TON
    CRUISSE PLOION KALYPTONTAI IKANOPOITIKA KOITAKSE NA VREIS KANA PROSVASIMO OIKIMA NA STEGASEIS
    TO PK KAI FTIAKSE TOUS DROMOUS NA KINOUNTAI TA OXIMATA PIO GRIGORA.

    AYTO POU MAS KAEI EINAI KALH PROTOVATHMIA YEIONOMIKH PERITHALTHI KAI EPANDROMENA ASTHENOFORA TA EXOUME AYTA????
    EDO VGALE ENA PSHFISMA

    KANTE KANA ERGO KAI AFISTE TA PSIFISMATA KAI TIS THEORIES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλο είναι έστω και ως κίνηση που ζητάνε το αυτονόητο. Δεν μπορει ολόκληρος Δήμος με τόση αγροτική περιοχή μα και αρχαιολογικού και τουριστικου ενδιαφέροντος να μένει με το Π.Κ. και ασφαλως χρειάζονται και οι δρόμοι για ταχεία επέμβαση οπως αναφέρει και ο ανωνυμος παραπάνω.
    Καλή υγειονομική περίθαλψη δυστηχως δεν θα υπάρξει με το Κ.Υ. και όλοι το γνωρίζουν εκτός αν κάνει τόσο SUPER αναβάθμιση πια που δεν το πιστεύω.
    Συμφωνω για τα έργα και μακάρι να δούμε έργα και όχι λόγια.
    -Δ Η Μ Ο Τ Η Σ Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Σ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάγκες να ξέρετε ότι όλο ψηφίσματα , υποσχέσεις και γενικώς κινήσεις για το τίποτα,και άλλη μια τετραετία στα σκουπίδια.Που τον χάνεις που τον βρίσκεις ,ολο ταξιδάκια,πιτες, συναντήσεις,υποσχέσεις και πάει λέγοντας.Δείτε την αλήθεια κατάματα και μην τρέφετε αυταπάτες.Από την στιγμή που το επικοινωνιακό κομάτι της πολιτικής το σπούδασε κοντά στον μπαμπά Δράκο νομίζει οτι για να ξαναβγείς Δήμαρχος αρκεί να μοιράζεις υποσχέσεις.Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .....και κάτι τελευταίο.Θέλουμε Λιμεναρχείο με 50 ατομα.Σας υπενθυμίζω ότι όταν το λιμάνι είχε κίνηση και απ αυτό ζούσαν πολλέςοικογένειες στην Πύλο η δύναμη του Λιμεναρχείου δεν ξεπερνούσε τα 14-15 άτομα.Με τον νέο νομοσχέδιο που πέρασε η Πυροσβεστική αυξάνει την δυναμή της στην Πύλο σε μόνιμο προσωπικό δυσανάλογο με τις ανάγκες του τόπου.Κατά τα άλλα το τελωνείο που απασχολούσε 4 άτομα κλείνει και ξαφνικά οι υπάλληλοι που υπηρετούν σαυτό θα πρέπει να πηγαινοέρχονται στην Καλαμάτα.Αλήθεια κύριε Δήμαρχε τι κάνατε γιαυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή