Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Βρέθηκε αποθήκη με κλοπιμαία Εξαρθρώθηκε συμμορία Βουλγάρων που έκανε κλοπές στην Πυλία



Την ευρύτερη περιοχή της Πυλίας είχε «ρημάξει» ομάδα 4 Βουλγάρων, οι οποίοι από φέτος τον Ιούνιο και μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου είχαν διαπράξει τουλάχιστον δέκα κλοπές σε καταστήματα και οικίες.
Δύο από αυτούς συνελήφθησαν, ενώ άλλοι δύο αναζητούνται, καθώς και ένας πέμπτος ομοεθνής τους, ο οποίος κατηγορείται ως κλεπταποδόχος.
Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν έκπληκτοι ότι στη Χρυσοκελλαριά οι Βούλγαροι διατηρούσαν μία αποθήκη, η οποία ήταν γεμάτη κλοπιμαία.

Κλοπιμαία
Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε μετά από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κορώνης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Την Τρίτη στην Καλαμάτα συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι, ηλικίας 20 και 19 ετών, μετά από ένταλμα του ανακριτή.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα τρεις ομοεθνείς τους, ηλικίας 22 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και έναν 36χρονο, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι τέσσερις Βούλγαροι, σε διάφορες συνθέσεις, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2011 έως και τις 6 Ιανουαρίου, έμπαιναν σε καταστήματα και σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Μεθώνης και της Φοινικούντας Μεσσηνίας.
Σε έρευνα που έγινε σε αποθήκη του σπιτιού του 20χρονου και του 22χρονου, στη Χρυσοκελλαριά Μεσσηνίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, αγροτικών εργαλείων και άλλων αντικειμένων οικιακής χρήσης, κάποια από τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

"ΘΑΡΡΟΣ" 26/01/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου