Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Καταδίωξη δουλεμπορικού με πυροβολισμούς


Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα, η μεγάλη λιμενική επιχείρηση καταδίωξης σκάφους, που μεταφέρει μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών και έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί.

Το σκάφος εντοπίστηκε, σήμερα το πρωϊ, ανοιχτά του Γυθείου, αλλά δεν υπακούει μέχρι τώρα στα σήματα και στις κλήσεις για παράδοση, μπαίνοντας και βγαίνοντας από τα ελληνικά  χωρικά ύδατα.

Οι λιμενικές αρχές το παρακολουθούν – καταδιώκουν, από το Γύθειο μέχρι και την Πύλο, που βρίσκεται τώρα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του «pelopsnews», έχουν σημειωθεί και πυροβολισμοί.

Εκτιμάται ότι δεν υπάρχει πρόθεση παράδοσης, αλλά διαφυγής προς Ιταλία…


 
Η όλη επιχείρηση ξεκίνησε σήμερα το πρωί, όταν το σκάφος προσέγγισε το Λακωνικό κόλπο, ανοικτά του Γυθείου, με πρόθεση να παραλάβει λαθρομετανάστες, οι οποίοι είχαν επιβιβασθεί σε δύο λέμβους.
Τη μία λέμβο, κατάφερε να προλάβει πλωτό του Λιμενικού Σώματος και να το οδηγήσει πίσω στο Γύθειο. Σε αυτή επέβαιναν περίπου 70 λαθρομετανάστες, οι οποίοι τώρα βρίσκονται στο Γύθειο και αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες ετοιμασίας του χώρου που θα φιλοξενηθούν. Πληροφορίες, αναφέρουν ότι ανάμεσά τους βρίσκονται και αυτοί που είχαν κανονίσει τη μεταφορά τους.

Οι λαθρομετανάστες που επέβαιναν στη δεύτερη λέμβο, κατάφεραν να επιβιβασθούν στο σκάφος και αυτό να αποπλεύσει, χωρίς να δίνει καμία σημασία στις εντολές των Λιμενικών να σταματήσει.
Καταδιωκόμενο, έφτασε στο Μεσσηνιακό κόλπο, οπού και εκεί το προσέγγισαν πλωτά σκάφη του Λιμενικού, χωρίς και πάλι να ανακόπτει πορεία.


ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ώρα 19.00: Συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα η καταδίωξη του σκάφους που μεταφέρει λαθρομετανάστες και το οποίο αρνείται να σταματήσει στις υποδείξεις των Λιμενικών Αρχών που πλέουν γύρω του. Αυτή τη στιγμή πλέει ανοιχτά της Πυλίας και δείχνει να μην έχει καμία πρόθεση να σταματήσει, συνεχίζοντας το παράνομο ταξίδι του.

Ώρα 20.50: Ανοικτά της Κυπαρισσίας, πλέει αυτή τη στιγμή το σκάφος με τους λαθρομετανάστες, με τον καπετάνιο να συνεχίζει να αρνείται να υπακούσει τις εντολές των πλωτών σκαφών του Λιμενικού που πλέουν δίπλα του. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή και άλλα πλωτά σκάφη του Λιμενικού, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες να ανακοπεί η πορεία του πλοίου, χωρίς να κινδυνέψουν οι ζωές των επιβαινόντων.

Ώρα 23:00: Το σκάφος με τους λαθρομετανάστες, ήδη πλέει στην περιοχή των Στροφάδων προς Κατάκολο και δεν δείχνει καμία πρόθεση να σταματήσει την πορεία του προς την Ιταλία, παρά τη συνοδεία των πλωτών και τις εντολές των Λιμενικών Αρχών. Την επιχείρηση συντονίζει ο θάλαμος επιχειρήσεων του ΥΕΝ. 


"pelopsnews.gr" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου