Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Έφοδος κομάντο στο δουλεμπορικό τα ξημερώματα


Οι «κομάντο» του Λιμενικού Σώματος, έδωσαν τελικά τη λύση απόψε τα ξημερώματα, στο σκάφος που κουβαλούσε δεκάδες λαθρομετανάστες και το οποίο είχε ξεκινήσει , «φορτώνοντας ανθρώπινο εμπόρευμα» από το Γύθειο και αρνούμενο να σταματήσει στις εντολές, αλλά και τις προειδοποιητικές βολές στον αέρα των Λιμενικών Αρχών.

Έχοντας πάρει πορεία και απόφαση πια χθες το βράδυ, να εγκαταλείψει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και να φτάσει στην Ιταλία, ο θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας έδωσε εντολή να αναλάβουν δράση οι ομάδες ΚΕΑ.

Έτσι, αρκετά μετά τα μεσάνυχτα το σκάφος βρισκόταν 32 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, όταν 2 πλωτά σκάφη της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού, το πλησίασαν και άρχισαν να απασχολούν με ‘έντονο τρόπο τους κυβερνήτες του. Ταυτόχρονα, ένα τρίτο πλωτό πλησίασε το σκάφος και  άντρες των ειδικών αποστολών, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, σκαρφάλωσαν επάνω, αιφνιδίασαν το πλήρωμα, συνέλαβαν 4  άτομα ως δουλέμπορους και ανέλαβαν τη διοίκηση του δουλεμπορικού. Ήδη το σκάφος με τους 100 περίπου λαθρομετανάστες έχει οδηγηθεί στο λιμάνι του Κατακόλου, όπου σε λίγο θα ξεκινήσει η καταμέτρηση και καταγραφή τους. Οι 4 δουλέμποροι , υπηκοότητας Γεωργίας και Αζερμπαϊτζάν, έχουν συλληφθεί και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.


ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ
Όπως έγκυρα και έγκαιρα δημοσίευσε από την πρώτη στιγμή γένεσης του συμβάντος, το «pelopsnews» , παρά τα αντιθέτως λεγόμενα και μάλιστα από το ίδιο το αρμόδιο Υπουργείο, η ιστορία  ξεκίνησε από το Γύθειο, όταν το δουλεμπορικό προσέγγισε το Λακωνικό κόλπο, ανοικτά του Γυθείου, με πρόθεση να παραλάβει τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι είχαν επιβιβασθεί σε δύο λέμβους. Οι λαθρομετανάστες, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους στις αρχές, έφτασαν στο Γύθειο με λεοφωρείο από την Αθήνα. 
Τη μία λέμβο, κατάφερε να προλάβει πλωτό του Λιμενικού Σώματος και να την οδηγήσει πίσω στο Γύθειο. Σε αυτή επέβαιναν 58 λαθρομετανάστες διαφόρων υπηκοοτήτων, οι οποίοι τώρα βρίσκονται στα κρατητήρια του Λιμεναρχείου Γυθείου

Οι λαθρομετανάστες που επέβαιναν στη δεύτερη λέμβο, κατάφεραν να επιβιβασθούν στο σκάφος και αυτό να αποπλεύσει, χωρίς να δίνει καμία σημασία στις εντολές των Λιμενικών να σταματήσει.
Καταδιωκόμενο, έφτασε στο Μεσσηνιακό κόλπο, οπού και εκεί το προσέγγισαν πλωτά σκάφη του Λιμενικού, χωρίς και πάλι να ανακόπτει πορεία.

Μέχρι αργά το «pelopsnews»  με συνεχείς ενημερώσεις, μετέδωσε κάθε εξέλιξη στην υπόθεση, ενώ πριν τα μεσάνυχτα το σκάφος βρισκόταν στις Στροφάδες και αναμενόταν η προσέγγισή του κι από άλλα πλωτά σκάφη του Λιμενικού, τα οποία μετέφεραν τις ειδικές ομάδες.

Οι 58 λαθρομετανάστες, που δυστυχώς  κρατούνται στα κρατητήρια του Λιμεναρχείου Γυθείου, μιας και δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος χώρος, αναμένεται άμεσα να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Γυθείου, ο οποίος θα αποφασίσει για την τύχη τους.

"pelopsnews.gr" 11:47 28/01/2012

4 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΑΝΕ 200 ΤΟΣΤ ,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΡΕΕΕΕΕΕ.
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ASXETO.AFOY EISAI ANONIMOS GIATI GRAFEIS NIKOS?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. STON PROIGOUMENO ANONYMO
    APO TRITO ANONYMO

    KAI ESENA TO PROVLIMA SOU POIO EINAI EPEIDH VAZEI TO ONOMA TOU

    DEN VGAINEIS STON MOLO NA SE XTYPHSEI LIGO O AERAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή