Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΔΗΜΟΥΣΑμεσα χρηματοδοτήσεις για καταπολέμηση κουνουπιών


Οι κατά τόπους Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, οι Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και οι δήμοι σε όλη χώρα οφείλουν να κινηθούν ώστε να εξασφαλίσουν άμεσα τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση προγραμμάτων καταπολέμησης των κουνουπιών.
Αυτό αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε χθεσινό, εξαιρετικά επείγον έγγραφό του που απευθύνεται προς τους πιο πάνω φορείς, επισημαίνοντας ειδικότερα:
«Τα κουνούπια αποτελούν έναν σοβαρότατο παράγοντα επιβάρυνσης της οικονομίας περιοχών με αυξημένους πληθυσμούς κουνουπιών, και κινδύνου εξάπλωσης ασθενειών που είναι φορείς τους.

Η καταπολέμηση των κουνουπιών γίνεται με τη σύγχρονη εφαρμογή πολλών μεθόδων και πρέπει να ξεκινάει νωρίς, όταν τα κουνούπια βρίσκονται στο στάδιο της προνύμφης, διότι όταν ωριμάσουν στο στάδιο του ακμαίου, η καταπολέμησή τους καθίσταται πολύ δυσκολότερη. Η έγκαιρη λοιπόν και ταυτόχρονη έναρξη προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών σε όλη την επικράτεια θεωρείται κύριας σημασίας μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας από ασθένειες που μεταδίδονται στον άνθρωπο μέσω αυτών, π.χ. από τον ιό του Δυτικού Νείλου, το πλασμώδιο της ελονοσίας κλπ.
Ως εκ τούτου παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, ώστε να εξασφαλίσετε άμεσα τις σχετικές πιστώσεις για την υλοποίηση προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 28/01/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου