Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Αυστραλία: Από μετανάστης υπουργός, ο Νίκος Κότσιρας


Φεστιβάλ για μετανάστες πραγματοποιείται στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, με την έναρξή του να γίνεται από τον ομογενή υπουργό Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων της Βικτώριας, Νίκο Κότσιρα, που υπήρξε μετανάστης από την Ελλάδα στην Αυστραλία. Για συμβολικούς λόγους, η εκδήλωση έγινε στην αποβάθρα "Station Pier", που αποτέλεσε για δεκαετίας, τον χώρο αποβίβασης δεκάδων χιλιάδων μεταναστών, μεταξύ αυτών και Ελλήνων.

 Όπως δήλωσε ο κ. Κότσιρας: «Εδώ, σε αυτό το λιμάνι, ξεκίνησε μια μεγάλη ιστορία διακίνησης εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών. Έφτασαν από κάθε γωνιά του πλανήτη και δημιούργησαν μια μοναδική πολυπολιτισμική κοινωνία με σεβασμό και εκτίμηση σε κάθε εθνότητα, χρώμα και θρησκεία».
Μάλιστα η πορεία του κ. Κότσιρα που έφτασε στη συγκεκριμένη αποβάθρα, το Μάιο του 1964, με το υπερωκεάνιο «Πατρίς» της εταιρίας Χανδρή και από εκπαιδευτικός, πέρασε στην πολιτική, παρουσιάστηκε από την εφημερίδα The Age το Σάββατο, που φιλοξενεί το πορτραίτο του με τίτλο «Δύσκολη πορεία για το μεταναστόπουλο που έγινε υπουργός».

Ο κ. Κότσιρας γεννήθηκε στο χωριό Χανδρινού κοντά στην Πύλο, το 1959 και σε ηλικία πέντε ετών, το Μάιο του 1964 και μετά από ταξίδι 30 ημερών, μετανάστευσε οικογενειακώς στην Αυστραλία.

"www.ert.gr" 29/01/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου