Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής"


Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πύλου – Νέστορος και οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Παπαφλέσσα και Χιλιοχωρίων αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουμε για την προένταξη στο Προγράμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013, Αλέξανδρος Μπαλτατζής, των έργων «Αγροτική Οδοποιία ΔΕ Παπαφλέσσα», «Αγροτική Οδοποιία Τ.Κ. Βλαχόπουλου» και «Βελτίωση αρδευτικού δικτύου κάμπου Χανδρινού» την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ιδιαίτερα το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και συμπατριώτη μας κ. Γεώργιο Κανελλόπουλο καθώς και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη για την καθοριστική συμβολή τους.

Οι περιοχές παρέμβασης του ανωτέρω προγράμματος όσον αφορά το Δήμο Πύλου – Νέστορος είναι η Δημοτική Ενότητα Παπαφλέσσα, η οποία έχει κηρυχθεί στο σύνολό της πυρόπληκτη με το ΦΕΚ τ. Β΄ αρ. 1744/2007, και η Δημοτική Ενότητα Χιλιοχωρίων. Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος υπέβαλλε έξι ώριμες μελέτες έργων οι οποίες στόχευσαν κυρίως στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής μέσω ασφαλτόστρωσης αγροτικής οδοποιίας και βελτίωσης αρδευτικού δικτύου (πράξη η οποία συμβάλλει και στην εξοικονόμηση ύδατος), αλλά και μικρότερα έργα που βοηθούν την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου.
Όπως είναι ήδη γνωστό, το Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013, Αλέξανδρος Μπαλτατζής, θέτει ως προτεραιότητα έργα που προωθούν την Αγροτική Ανάπτυξη και προωθούν διαχείριση και εξοικονόμηση ύδατος. Ως εκ τούτου, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, ο οποίος αποτελεί τον Δήμο με την μεγαλύτερη παραγωγή ελαιολάδου στην Μεσσηνία με πάνω από 20.000 τόνους ετησίως καθώς και με έντονα αναπτυσσόμενες αγροτικά περιοχές, με τις προτάσεις που υπέβαλλε είναι σύμφωνος με το πνεύμα του Χρηματοδοτικού αυτού Ευρωπαϊκού Προγράμματος. 

10 σχόλια:

  1. Αν είναι να δίνουμε τόσες ευχαριστίες για προεντάξεις έργων σε κοινοτικά προγράμματα,φανταστείτε τι θα συμβείει αν κάποτε γίνει οριστική ένταξη των παραπάνω έργων στα συγκεκριμένα προγράμματα.Τότε θα τους κανουμε και π.....?Και δυστηχώς όλα αυτά για τα αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΑΦΟΡΑ
    Προς τους κ.κ Υπουργούς
    -Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    - Εσωτερικών
    - Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής
    -Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
    -Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
    - Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
    - Πολιτισμού και Τουρισμού

    ΘΕΜΑ: Αντιρρήσεις του Δήμου Πύλου – Νέστορος σχετικά με τη σχεδιαζόμενη εκμετάλλευση λιγνιτωρυχείων δίπλα στους οικισμούς Φαλάνθης και Χωματερού.

    Ο Βουλευτής B' Πειραιά, Λαφαζάνης Παναγιώτης, καταθέτει αναφορά με την οποία, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος εκφράζει τις απόλυτα δικαιολογημένες ομόφωνες αντιρρήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, (απόφαση 19/2012) για τη σχεδιαζόμενη εκμετάλλευση λιγνιτωρυχείων σε απόσταση αναπνοής από τους Οικισμούς Φαλάνθης και Χωματερού.

    Οι εν λόγω αντιρρήσεις διατυπώθηκαν με αφορμή την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με τίτλο «Εκμετάλλευση λιγνιτωρυχείων έκτασης 477,005 στρεμμάτων εντός της 30 Ο.Π. του Νομού Μεσσηνίας» που κατατέθηκε από την εταιρία με την επωνυμία “COUVRA HOLDINGS LIMITED” ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου, Δ/νση ΠΕΧΩ Σχεδιασμού, και η οποία διαβιβάστηκε με το υπ’ αριθμ . 3378/23-11-2011 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου προς γνωμοδότηση.
    Για το σκοπό αυτό επισυνάπτουμε και τη σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με Αριθμ. Πρωτ. 14466/28-12-2011 και τελικό υπογράφοντα τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΦΩΝΗ στο φύλλο της 30-12-2011.
    Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, με το έγγραφο που επισυνάπτουμε, παρουσιάζει με τεκμηριωμένο τρόπο τις δυσμενέστατες (περιβαλλοντικές, τουριστικές, αναπτυξιακές, στη δημόσια υγεία κλπ) επιπτώσεις που θα έχει τυχόν διενέργεια των εν λόγω εργασιών εξόρυξης λιγνίτη.

    Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.


    Αθήνα 20/01/2012

    Ο καταθέτων βουλευτής

    Λαφαζάνης Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MPRAVO STON LAFAZANI

    MIA EROTHSH - MHPOS EXO XASEI KANA EPEISODIO - GITI DEN KATATETHIKE EPEROTHSH APO MESSHNIO VOULEYTH.

    KOSTA EXOUN PERASEI SXEDON DYO MHNES EXEIS NEA AN TA SKHNIKA APOMAKRYTHIKAN APO THI PARALIA STO NTIVARI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν καποιος θελει να ψαχτει - γιατι ανακυκλωνουμε συνεχως τα ιδια πραγματα ,λεγοντας μαλιστα οτι θα κριθει στο τελος τι εχει κανει(κατι που διαφωνω πληρως μιας και πρεπει να παλευει την καθε στιγμη του εφοσον ειναι εκλεγμενος απο τους πολιτες - ας δουμε τι κανουν οι αλλοι Δημοι και ας κρινουμε...
    Δεν χρειαζεται να πω πολλα απλως φερνω ως παραδειγμα τους Δ.Καλαματας και Μεσσηνης.
    Και αναφερω τους συγκεκριμμενους για δυο λογους α)οτι ειναι εντος Μεσσηνιας και β)γιατι οντως κινουνται σωστα παρολη τη δικαιολογια της Κρισης που εχουν ολοι οι υπολοιποι. Και επειδη καποιοι θα πουν (και με το δικιο τους σε μεγαλο βαθμο) οτι η Καλαματα δεν μπορει να συγκριθει γιατι ειναι Πρωτευουσα Νομου γι αυτο αναφερω και τη Μεσσηνη.
    Κυριοι οι εν λογω Δημοι εχουν ήδη εντάξει προγράμματα μεσω ΕΣΠΑ ανω των 25 εκ.Ευρω.(εκαστως) στον πρωτο χρονο της Δημοτικης τους Αρχης. Στο Μπαλτατζης εχουν ήδη εντάξει και αυτοι εργα (εδω δεν ξερω αριθμους αλλα νομιζω οτι ειναι γυρω στο 1.000.000.) + επιδιωκουν χρηματοδοτησεις απο αλλα προγραμματα. Δεν επαναπαυονται καθολου στις καρεκλες τους και περιμενουν τη ληξη της θητειας κοροιδευοντας τους πολιτες τους.
    Εκεινος ο Αχρηστος τι εχει κανει? Ακομα περιμενω να δω...Ποσα λεφτα πηρε απο το ΕΣΠΑ και ποσα απο αλλα προγραμματα και για τι σκοπο?
    Πως να διεκδικησει οταν δεν ξερει να μιλαει καν ουτε αυτος ουτε οι συμβουλατορες του? Με τα Ουγκ και Αγκ των Σπηλαιων δεν παμε πουθενα...Πως να διεκδικησει οταν δεν αγαπαει τον τοπο αλλα αγαπαει μονο τα αξιωματα...Πως να διεκδικησει αυτος που δεν γνωριζει τι να διεκδικει?
    -Δ Η Μ Ο Τ Η Σ Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Σ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας ελπισουμε οτι μαζι με τα σκηνικα θα φυγει και το παρανομο μπιτσομπαρο του Καραμπατσου απ το Ντιβαρι. Αν κ δεν το βλεπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε ανώνυμε μην τα βάζεις με τον εκμεταλευτή της καντίνας γιατί εκείνος καλά κάνει απο την στιγμή που του δίνει το δικαίωμα ο νόμος να λειτουργεί καντίνα στον συγκεκριμένο χώρο.Μέσα σ αυτά τα πλαίσια μπορώ να πω πως η εικόνα που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος χώρος κατά τους μήνες λειτουργίας της καντίνας είναι κατά πολύ πιο ευπρεπισμένος απ οτι ήταν στο παρελθόν .Καταλαβαίνεις το τι θέλω να πω. Ξέρεις πιο είναι το πιο τραγικό με την καντίνα? Είναι ότι από το αντίτιμο της ενοικίασης ο Δήμος δεν παίρνει δεκάρα παρά μόνο η αρχαιολογία έχει λαμβάνειν.Ομως ο δήμος κάνει την αποκομιδή των σκουπιδιών τον καθαρισμό της ευρύτερης παραλίας και την εν γένει συντήρηση του οδοστρώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα τα βαζω με οποιον θελω γιατι θα πρεπει να παρω την αδεια σου??. Απ τη στιγμη που ειναι παρανομη δε με νοιαζει αν ο δημος δεν παιρνει φραγκο, πρεπει να φυγει. Και αυτη ειναι μεσα σε Νατουρα (που τοσο πολυ συζητανε ολοι) κ εχει αδεια μονο για ανανψυκτηριο- καντινα. Αυτο ομως ειναι μπιτσ μπαρ που πουλαει αλκοολ, εχει δυνατη μουσικη μεχρι κ τα βραδια και αποτελειται απο εκατονταδες ξαπλωστρες χωρις αδεια.
    Οσον αφορα την καθαριοτητα ειναι στα χερια του δημου να κρατα καθαρη την παραλια και επειτα στα χερια ολων εμας που παμε εκει κ πεταμε κατω τα σκουπιδια κ τις σαβουρες μας χειροτερα κ απο ζωα.
    Αρα μη μου τον βγαζεις κ αγιο τον εκμεταλλευτη...οτι ειναι προς τιμη του κιολας γιατι κρατα το μερος σε καλα επιπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω με παρεξήγησες.
    Εμένα με αφήνει αδιάφορο το όνομα του εκμεταλευτή.Απλώς επισήμανα ορισμένα πράγματα.Εν πασει περιπτώσει αφού είσαι τόσο σίγουρος για τις παρανομίες του γιατί δεν κάνεις επίσημη καταγγελία στα αρμόδια όργανα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. NESTORA

    PISTEYO OTI O PRIGOUMENOS ANONYMOS
    EDRASE EN THERMO.

    SXETIKA ME TIS KATAGELIES PISTEYO OTI OI SYNTHIKES ORIMASAN KAI THA
    ARXISOUME OXI ME KATAGELIES ALLA ME
    MYNHSEIS/AGOGES ONOMASTIKA STOUS FOREIS KLP.

    GIA AYTO TON LOGO ZHTHSA NA DO TI GINETAI ME TA SKHNIKA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειμαι μαζί σας , χαίρομαι που σε βλέπω αποφασισμένο και εύχομαι καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή